А.Садовий:«Ми будемо відстоювати свою позицію»

  • 27.08.2012, 14:26
  • 847
У четвер, 30 серпня міський голова Львова Андрій Садовий скликає позачергове засідання сесії ЛМР.

На сесії розглядатимуть 2 питання: Звернення до Конституційного суду України з конституційним поданням у зв’язку з прийняттям ЗУ «Про засади державної мовної політики» та Звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2011рік.

У четвер я скликаю позачергове пленарне засідання. Питання №1 – подання до Конституційного суду, адже вступив у дію закон про мови, який як ніж у спину, на моє глибоке переконання.

Юристи наші пропрацювали цей законопроект, власне, ми готуємо звернення до Конституційного суду. Я думаю, що депутати міської ради відкладуть свої нагальні виборчі справи, зберуться, щоб ми відповідне звернення проголосували.

Я підписав проект порядку денного з таких питань: звернення до Конституційного суду і звіт за роботу виконавчих органів влади. Бо останні три засідання цей звіт постійно переносився. І щоб не перенавантажувати депутатів іншими питаннями, то всього два питання – проголосувати звернення і по звіту, щоб можна було більше часу витратити на запитання.

Як мене інформували наші юристи, на сьогодні по цьому закону звернення не Конституційного суду не надходять. Була інформація, що ті чи інші ради звертаються. Щось вони не зовсім впевнено звертаються.

Ми живемо у Львові, місті, яке є найбільшим україномовним містом світу. Ми завжди мали свою тверду позицію і завжди будемо її мати. І ніхто нам не буде вказувати. У нас є громада, яка має свою тверду позицію. Будемо її відстоювати

Андрій Садовий.