«Повага в сім’ї – це найважливіша цінність», - отець Бруно Ферреро

  • 14.09.2012, 19:39
  • 3584
Відомий автор, укладач популярних «Коротких історій для душі» отець-селезіанин Бруно Ферреро у Львові. Як поділився думками з журналістами отець щодо сім’ї та виховання, найважливіша річ у житті дитини – це батько.

Найважливіша річ, щоб досягнути чого у житті, - це мати доброго батька. У одній з книг є 10 заповідей: перший обов’язок батька – це любити маму дітей, час до часу заміняти її. Бо важливо, щоб діти розуміли, що в сім’ї нема покоївок. Всі повинні працювати заради сім’ї. Якщо усі труднощі і відповідальність покласти лише на одну особу, через деякий час вона втомиться і не зможе більше робити цю роботу. Потрібно нагадати всім мамам: якщо ви зробите зі себе килимок, то з часом інші будуть витирати ноги об цей килимок. Тому важливо, щоб кожна особа мала свою правильну цінність. Повага в сім’ї – це найважливіша цінність. Кожен повинен поважати іншого завжди.

отець Бруно Ферреро

Також отець-селезіанин звернув увагу на внутрішній світ та стан людини.

Свічку можна запалити іншою свічкою, яка горить. Тільки запалені свічки можуть потрохи запалити інші свічки, які не палають. В середні віки були розповіді про юнака, який повністю вивчив ремесло коваля. Коли він почув себе в силах, вирішив піти на службу до іншого пана. Але коли пішов туди, нічого не міг зробити. Він знав усе про ковальство, але не знав, як запалити вогонь. Дуже багато сьогодні не вміють запалювати вогонь. А Ісус в Євангеліє сказав, що він прийшов запалювати вогонь.

Завдання в тому: де є запалений вогонь, він повинен запалювати інших. Молодь знає все про комп’ютер, але не має вогню і не вміє його запалити», - додав отець Бруно Ферреро.

Також отець, як практикуючий журналіст, зазначив, що найважливіше у журналістиці, аби читачі розуміли інформацію, яку їм подають.

«Журналістика – це служба істині. Важливо нести службу істині і працювати так, щоб особи не тільки були поінформовані, а й розуміли цю інформацію. Треба бути вільним.

отець Бруно Ферреро