«Велика кількість молоді свідчить про те, що ви, як нація, зростете, підете далеко», - Бруно Ферреро

  • 14.09.2012, 19:50
  • 1057
Відомий автор, укладач популярних «Коротких історій для душі» отець-селезіанин Бруно Ферреро у Львові. Як поділився думками з журналістами отець, не очікував побачити в Україні стільки молоді. Вважає, що це дуже важливо для країни, бо означає, що нація зросте, буде розвиватись.

Кожною історією я вам пропоную свою дружбу. Якщо на другому кінці є ще хтось, то ми усі задоволені.

Бруно Ферреро

Також отець-селезіанин звернув особливу увагу на велику кількість молоді в Україні. Зізнається, що не очікував такого.

Моя уява про Україну і те, що є насправді – це зовсім різне. Я собі не уявляв бути в центрі такої уваги. Зазвичай я за кулісами. Коли були книжкові форуми, ярмарки, я був на вашому місці – я презентував авторів. Мої твори – це не витвори літературного мистецтва. Це речі, які є корисними. Якщо ці історії не є корисні вихователю, батькам, то я їх не даю. Легше писати розважальні історії. А історії, притчі, які будуть промовляти чогось вчити – писати важче. Я завжди ставлю питання: «що воно може означати?» Багато людей пишуть мені, яка їхня улюблена історія. І за 40 років ніхто ніколи не написав про ту ж саму історію, завжди пишуть про різні.

Мені дуже подобається молодість України, багато молоді на вулицях. Наше суспільство насправді є постарілим, у нас сильно впав рівень народжуваності. Ця криза триває роки і зараз ми бачимо результати. А у вас – багато дітей, це дуже гарно. Велика кількість молоді свідчить про те, що ви, як нація, зростете, підете далеко.

Бруно Ферреро