У Львові вдруге відбудеться міжнародний форум електронного урядування

  • 24.09.2012, 09:52
  • 1917
  • Олена Бідуляк
Електронне урядування – один з найдієвіших шляхів зростання відкритості влади та підвищення її ефективності. Саме так вважають провідні експерти, які восени у Львові зустрінуться задля обміну досвідом та кращими практиками впровадження елементів е-урядування у органах місцевої та центральної влади.

Цього року вдруге в нашому місті відбудеться міжнародний форум «Електронне врядування – відкрита влада для мешканців».

Форум з е-урядування проходитиме 15-16 листопада 2012 року в приміщенні Львівської міської ради за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Очікується понад 70 учасників, які будуть представляти різні міста України, організації та установи у сфері е-урядування.

Зараз багато справ можна вирішити, не виходячи з дому та використовуючи Інтернет. Місцева влада повинна також реагувати на вимоги сьогодення. Так, сьогодні мешканці Львова можуть не виходячи з дому записатися на прийом до посадовця, подати е-звернення чи здійснити платіж за комунальні послуги в режимі он-лайн. Але ще багато інших послуг можна і потрібно електронізувати. Саме форум є добрим майданчиком, щоб обмінятися найкращим досвідом, планами та побачити, як працюють у цій сфері інші міста.

Володимир Шнайдер, керівник управління внутрішньої політики ЛМР

Учасники форуму обговорять кращі практики міст України, де започатковане електронне урядування, та основні проблеми, з якими вони стикаються.

Очікується, що цей захід допоможе українським містам сформувати чітке стратегічне бачення того, як найкращим чином керувати процесом «оцифровування послуг» та підвищити рівень впровадження електронного урядування по всій країні.

Організаторами форуму «Електронне врядування – відкрита влада для мешканців» є  Координатор проектів ОБСЄ в Україні та управління внутрішньої політики Львівської міської ради.

Детальнішу інформацію про цьогорічний форум електронного урядування можна отримати за тел. (032) 297-58-09 або через запит на e-mail: e-gov@city-adm.lviv.ua.

Довідка

Перший форум у Львові відбувся 18-19 травня 2010 р.  Учасниками конференції були представники міських рад 35 міст України, представники ІТ-компаній, які спеціалізуються на розробці програмних продуктів, міжнародні та українські експерти. На форумі були презентовані кращі практики впровадження та напрацювання у сфері е-врядування як в Україні, так і за кордоном.