У мерії Львова проводять внутрішній аудит діяльності господарських груп загальноосвітніх навчальних закладів

  • 28.09.2012, 12:46
  • 1336
  • Ольга Каспришин
У Львові розпочато другий етап проекту з практики внутрішнього аудиту в органах місцевого самоврядування, який реалізується Фундацією українсько-польської співпраці «ПАУСІ» спільно з Львівською, Вінницької та Черкаською міськими радами.

Цього тижня робоча група з працівників Львівської міської ради спільно з експертами розпочала внутрішній аудит діяльності груп з централізованого господарського обслуговування загальноосвітніх шкіл та інших закладів освіти районів м.Львова.

Для міської ради дуже важливим є надання якісних послуг для мешканців міста. В країнах Європи це регламентовано стандартами ISO, в яких чітко і прозоро описані усі процеси послуг. Такий підхід дозволяє працювати максимально ефективно. Тому ми прагнемо провести аудит всіх процесів і описати їх відповідно до міжнародних стандартів. Зараз працюємо над аналізом діяльності господарських груп в галузі освіти, яка є однією з пріоритетних в місті.

Уляна Стадник, координатор робочої групи від Львівської міської ради, спеціаліст управління внутрішньої політики

Львівська робоча група обрала дуже цікаву, проте амбіційну тему для аудиту. Дотримання плану аудиту вимагатиме чіткого планування самого процесу аудиту та його проведення. Я вважаю, що це буде корисний досвід для кожного члена робочої групи.

Мирослав Стасік, сертифікований внутрішній аудитор, член Асоціації сертифікованих бухгалтерів Великобританії

У листопаді також запланована робоча навчальна поїздка до одного з польських міст для ознайомлення з практичним досвідом щодо проведення внутрішніх аудитів.