«Ціль одна – зробити життя людей комфортнішим», - А.Садовий про електронне урядування

  • 15.11.2012, 14:29
  • 1603
У Львові відкрився другий міжнародний форум «Електронне врядування – відкрита влада для мешканців». Форум триватиме 15-16 листопада 2012 року в приміщенні Львівської міської ради за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Львова Андрій Садовий.

Фото: Петро Гошовський

Мудрі і талановиті люди приїхали до Львова, щоб обмінятись досвідом і зробити життя мешканців в наших містах кращим. Щоб людина могла якісно отримати ту чи іншу послугу. Треба брати кращі практики світу і впроваджувати в наших містах. Переконаний, що будуть прекрасні ідеї, якщо їх поєднати з львівською кавою і атмосферою 755-літнього міста, яке має фантастичну історію, архітектуру, яке має 160 тис студентів, - це цікава суміш, ядерна реакція. Наше завдання цю ядерну реакцію спрямувати на позитив, на розвиток, на нову динаміку для Львова і кожного міста.

Андрій Садовий, міський голова Львова

Очікується, що цей захід допоможе українським містам сформувати чітке стратегічне бачення того, як найкращим чином керувати процесом «оцифровування послуг» та підвищити рівень впровадження електронного урядування по всій країні.

Наше завдання – так змінити життя, щоб мешканці якісніше отримували свої послуги. Свого часу так зробила Естонія. Вони ввели максимальне електронне урядування. Так ми хочемо робити у наших українських містах. Сьогодні приїхало багато колег з українських міст, гості з Польщі тощо, щоб обмінятись досвідом, використати кращі практики. Ціль одна – зробити життя людей комфортнішим.

Андрій Садовий, міський голова Львова

Нагадаємо, що перший форум у Львові відбувся 18-19 травня 2010 року. Учасниками конференції були представники міських рад 35 міст України, представники ІТ-компаній, які спеціалізуються на розробці програмних продуктів, міжнародні та українські експерти. На форумі були презентовані кращі практики впровадження та напрацювання у сфері е-врядування як в Україні, так і за кордоном.

На державному рівні мають бути прийняті певні нові закони. Ми навіть нашою сьогоднішньою конференцією будемо давати пропозиції щодо змін законодавства.

Фінансування таких проектів – це кошти місцевого бюджету, гранти. Ми зараз активно працюємо з Посольством Сполучених Штатів Америки з надією отримати підтримку на електронне урядування в місті.

Ввівши електронне урядування, ми максимально будемо спрощувати ті чи інші процеси у місті. В основі стоїть людина, проблеми звичайної людини. Їх треба вирішувати

Андрій Садовий, міський голова Львова