А.Садовий: «Самоврядування – це велика наша відповідальність»

  • 07.12.2012, 14:38
  • 1027
Львів відзначає День місцевого самоврядування. З цієї нагоди сьогодні, 7 грудня, відбулись урочисті збори Львівської міської ради. У великій сесійній залі Львівської міської ради на пл. Ринок,1 зібралось керівництво міста та області, представники духовенства, працівники Львівської міської ради, представники депутатського корпусу. Міський голова привітав усіх присутніх з Днем місцевого самоврядування та вручив від громади міста подяки і дипломи.

Фото: Юрій Дячишин

Завдання людей, які працюють у владі – це обслуговувати, допомагати. Самоврядування – це важливий етап розвитку людини. Виховання людини починається зі сім’ї, там ми отримуємо перші навики самоврядування, відповідальності. Якби наша Україна добре розвивалась, якби ми добре  виконували настанови, які свого часу давав Митрополит Андрей Шептицький, ми мали б сьогодні іншу ситуацію.

Чи ми маємо відчуття відповідальності за самоврядування перед Богом, перед людьми? Часто ми нарікаємо, що у нас мало повноважень, що у нас їх забирають. У нас їх і надалі будуть забирати, якщо ми не будемо користуватись тим, що ми маємо. В Біблії є слова: «бо хто має, тому дається і примножується, а хто не має, у того відбереться і те, що має».

Самоврядування – це велика наша відповідальність. Ми маємо набагато кращі можливості, але чи ми їх використовуємо? Чи ми приділяємо достатньо уваги вихованню дітей, чи ми віддаємо їх телебаченню? Чи ми, як керівники, дбаємо, щоб наші підлеглі отримували належно і вчасно заробітну платню? Від нас з вами багато залежить. Я би хотів, щоб кожен на своєму місці відчував свою велику відповідальність.

Андрій Садовий, міський голова Львова

Вже традиційно відкрив урочистості Гімн України у виконанні хору «Гомін». Відтак, до усіх присутніх із вітальним словом звернувся капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк, міський голова Львова Андрій Садовий, голова ЛОДА Михайло Костюк, заступник голови ЛОР Валерій П’ятак та Олександра Сербенська, академік, мовознавець, заслужений професор ЛНУ ім. І.Франка.

Нагадаємо, День місцевого самоврядування – свято України, яке щорічно відзначається 7 грудня. Свято встановлено згідно з Указом Президента України «Про День місцевого самоврядування» від 25 листопада 2000 р.