«Золотим гербом Львова» відзначили Ореста Скопа та Павла Хобзея

  • 07.12.2012, 14:52
  • 1635
З нагоди Дня місцевого самоврядування на урочистих зборах Львівської міської ради визначні львів’яни Орест Скоп та Павло Хобзей отримали відзнаку «Золотий герб м. Львова».

Фото: Юрій Дячишин

За особистий внесок у розвиток Львова, активну громадську позицію та з нагоди Дня місцевого самоврядування сьогодні відзначили проректора з науково-педагогічної роботи Українського Католицького Університету Павла Хобзея та Заслуженого діяча мистецтв України та головного художника Львівського палацу мистецтв Ореста Скопа.

Для мене День місцевого самоврядування – визначний день, тому що я працював у міській раді 8 років. Ми робили дуже добрі справи. Із громадою міста, з нашими вчителями. Я вважаю себе львів’янином, хоча тут живу лише з 1986 року, тому нагорода від міської ради є дуже цінною для мене як для громадянина. Я сподіваюся, що ми своєю працею в Українському Католицькому Університеті, який завжди підтримується Львівською міською радою, за що ми вдячні, допомагаємо громаді та реалізуємо багато інноваційних проектів для міста, мешканців та держави у цілому.

Павло Хобзей, проректор з науково-педагогічної роботи УКУ

Коли влада звертається до культури і нагороджує – це дуже позитивний прояв. Сьогодні мені пригадалося, що післявоєнна Японія, де заборонили мати армію, вільні кошти одразу вирішила вкласти в освіту і культуру. Їхня основна теза – «виховаємо освічену і культурну людину, а решту вона зробить сама» – спрацювала. Тобто, не треба було більше грошей витрачати, наприклад, на міліцію, бо проблем із криміналом стало значно менше. Вклад коштів у культуру приводить до того, що народ стає більш освіченим, а це – веде до рівноваги. Тому, якщо влада нагороджує працівників цієї сфери, це дуже приємно, адже вона знову звертається до культури. Ми продовжуватимемо працювати.

Орест Скоп, головний художник Львівського палацу мистецтв

Довідка

Павло Хобзей – проректор з науково-педагогічної роботи УКУ, громадський діяч, автор наукових публікацій, член багатьох професійних асоціацій. Народився у 1960 році у м. Інта, республіка Комі. Пізніше родина переїхала на Івано-Франківщину. Закінчив механіко-математичний факультет Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. Згодом вчився в в аспірантурі цього ж університету на кафедрі теорії ймовірностей і математичної статистики. У 2002 – 2005 роки – навчання в докторантурі Української академії державного управління при Президентові України на кафедрі управління освітою. Був науковим співробітником Інституту прикладних проблем механіки і математики Національної академії наук у Львові. Колишній директор Львівського фізико-математичного ліцею. 1994 – 2002 роки – начальник управління освіти Львівської міської ради. 2005 – 2010 роки – начальник Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації. Працював заступником директора Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Орест Скоп – головний художник Львівського палацу мистецтв, автор багатьох персональних виставок, які експонували в Україні, Італії, Австрії, Словаччині, Швеції та учасник багатьох міжнародних колективних виставок в Україні, Чехії, Франції, Німеччині. Народився у 1954 році у м. Львів. Закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту. 1985 рік – лауреат Всесвітнього фестивалю молодих студентів у Москві «Художнє оформлення міжнародного фольклорного свята». 1985 рік – член Спілки художників України. 1991 рік – член Клубу українських митців. 2006 рік – Заслужений діяч мистецтв України.