Отець Павло Дроздяк: «Кожен з нас, мов те зерно, є невипадково посіяним власне у це місто»

  • 07.12.2012, 17:00
  • 1327
  • Інна Анісімова
Львів відзначає День місцевого самоврядування. З цієї нагоди відбулися урочисті збори Львівської міської ради, під час яких до присутніх з вітальним словом звернувся капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

Фото: Юрій Дячишин

Бог посадив у цей світ зерно, яке називається «людина», щоб вона була окрасою для цього великого дому Божого, який називається «світ». І оскільки ми з вами живемо в цьому домі, яке називається наше місто Львів, кожен з нас є невипадково посіяним власне в це місто.

І сьогодні, вітаючи з Днем місцевого самоврядування, я хотів би процитувати  Святе Письмо, а власне Книгу пророка Ісаї. Пророк говорить, що кожен із нас,  який посідає те чи інше місце, ту чи іншу посаду, має бути «немов сховок від вітру  і немов захист у негоду, немов потоки вод у сухій країні, мов тінь високої скали в землі безводній».

Задумаймося також над дорогоцінним зерном Блаженної матері Терези: «Якщо ти робиш  добро і люди винуватять тебе у корисливості  і себелюбстві, усе ж таки твори добро. Якщо тебе супроводжує успіх, ти наживаєш уявних і справжніх ворогів, і все ж добивайся успіху. Добро, зроблене тобою, завтра ж забудуть, і все ж твори його. Щирість і відкритість зроблять тебе уразливим, і все ж будь щирим і відкритим. Те, що ти будував роками, може зруйнуватись в одну мить, і все ж будуй! Люди потребують допомоги, але вони стануть дорікати тобі за неї, і все ж допомагай людям. Віддай світу найкраще, що маєш, і натомість отримаєш жорстокий удар. І все ж віддавай світу все найкраще, що в тебе є.

отець Павло Дроздяк