Львів ділиться з іншими містами досвідом надання владою якісних послуг для мешканців

  • 11.12.2012, 12:36
  • 940
Стартував другий день Річного засідання Національного форуму міст-партнерів. Форум відбуватиметься протягом 3-х днів. У понеділок і середу форум проводитиметься у готелі «Дністер». Сьогодні, у вівторок, у великій сесійній залі ЛМР місто презентуватиме головам інших міст України та урядникам різних рівнів позитивні напрацювання щодо покращення надання послуг мешканцям міста.

Фото: Мирослав Пархомик

Мені особливо приємно вітати всіх наших гостей, партнерів, друзів саме у Львові – місті, яке дуже добре відоме завдяки тим передовим практикам роботи з громадянами, які це місто впроваджує в життя. Форум міст-партнерів програми розвитку ООН покликаний стати платформою, де наші партнери обмінюються знаннями, разом аналізують виклики та проблеми, які існують, і разом пробують знайти стратегічні рішення.

Сьогодні ми вам дамо змогу ознайомитися з тими цікавими ідеями, цікавими механізмами, які  запропонувала Львівська міська рада для того, щоби втілити в життя принцип управління орієнтованого на громаду.

Оксана Реміга, керівник програм місцевого розвитку ПроООН

Я завжди не  соромлюся їздити  в різні міста великі і малі, щоб переймати досвід. Мені дуже приємно, що я бачу тут колег міських голів, урядників з різних куточків України. Ми сьогодні постараємося  запрезентувати вам ті напрацювання, які ми маємо, і в плані  розвитку ОСББ, і в платі розвитку ІТ, і інших напрямках. Але нам також дуже важливо почути вашу критичну думку. Бажаю нам усім плідної роботи сьогодні. Але за роботою не забудьте покуштувати чудової львівської кави, бо вона у нас справді особлива.

Андрій Садовий, міський голова Львова

Довідка

Проект ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» (ПРООН/МПВСР) був започаткований у 2004 р. з метою сприяння розвитку місцевого самоврядування у містах України задля покращення рівня життя мешканців міст за рахунок упровадження механізмів самодопомоги. Програма співпрацює із організаціями громад, освітніми установами, місцевими органами самоврядування 23 міст та 5 селищ міського типу й неурядовими організаціями, а також іншими партнерами громадського та приватного секторів на місцевому рівні у сфері впровадження відповідних механізмів для забезпечення сталого розвитку. З 2004 до 2012 р. Було підтримано 306 проекти місцевих громад загальною вартістю 35,4 млн. грн. Більше інформації про діяльність  проекту – на http://msdp.undp.org.ua.

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку. ПРООН тісно співпрацює з усіма верствами суспільства, допомагаючи розбудові країн, спроможних протистояти кризам,  розвивати та підтримувати економічне зростання, націлене на покращення життя  кожної людини. Працюючи  у 177 країнах ми пропонуємо глобальне бачення з урахуванням  специфіки місцевого розвитку, задля розширення прав та можливостей людей та підвищення життєздатності держав. Більше інформації про діяльність  ПРООН – на http://undp.org.ua.

Фоторепортаж: Стартував другий день Річного засідання Національного форуму міст-партнерів