К.Грищенко: «Сьогодні Львів має найсучасніші елементи інфраструктури, які необхідні для розвитку міста»

  • 24.01.2013, 10:05
  • 1179
Сьогодні з робочою поїздкою у Львові перебуває Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко. Програмою поїздки передбачено відвідання стадіону «Арена-Львів» та проведення робочої наради з питань його функціонування. Також Костянтин Грищенко ознайомиться з роботою центральної диспетчерської Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, зустрінеться зі студентами Національного університету «Львівська політехніка», візьме участь у презентації проекту «Підземне місто» та огляне підземелля Церкви Преображення Господа Нашого Ісуса Христа.

Фото: http://ua.golos.ua

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко вже оглянув стадіон «Арена-Львів» та провів робочу нараду щодо функціонування стадіону.

Стадіон був побудований за кошти держави для львів’ян для того, щоб створити у цьому історичному місті всю сучасну інфраструктуру, яка буде приваблювати як жителів міста, області та всього регіону, так і міжнародних відвідувачів. Сьогодні тут існують реальні проблеми. Одна з них - це переведення клубу «Карпати» на цей стадіон. Для цього треба вирішити низку питань. Ми провели нараду, на якій обговорили питання, які стоять на порядку денному вже тривалий час. Домовились про те, що під керівництвом голови Львівської обласної державної адміністрації буде створена робоча група з представників міста, з представників клубу, і протягом тижня вони мають розробити дорожню карту для того, щоб послідовно вирішувати ті питання, які необхідні для ефективної роботи клубу тут, на стадіоні, для того, щоб клуб розвивався, а стадіон мав максимальне наповнення. Для цього необхідно вирішити не тільки проблеми, пов’язані з клубом, а також максимально використовувати стадіон для проведення культурних заходів, для фестивалів, концертів, всього того, що може зробити його багатофункціональним елементом інфраструктури міста. Відтак, це питання буде знаходитись у центрі уваги керівництва області, міста і, звичайно, я буду тримати це на контролі уже з точки зору підтримки урядом розвитку міста в цілому і, зокрема, використання цього стадіону.

Сьогодні Львів має найсучасніші елементи інфраструктури, які необхідні для розвитку міста. Я закликаю усіх, хто причетний, до знаходження компромісу тих рішень, які будуть на користь мешканцям міста та області. Уряд буде цьому максимально сприяти

Костянтин Грищенко

Довідка

Стадіон «Арена-Львів» збудовано згідно з останніми міжнародними вимогами і стандартами у тісному співробітництві з УЄФА, він обладнаний найсучаснішим функціональним обладнанням та повністю відповідає класу «еліт». Будівництво стадіону розпочалось у 2009 році. І-ша черга будівництва стадіону завершена 25 жовтня 2011 року, 29 жовтня 2011 відбулося урочисте відкриття. Загальна кількість місць –  34 915.

На стадіоні були проведені три футбольні матчі Євро-2012, товариський матч «Україна – Чехія», світовий чемпіонат серед важкоатлетів,  ХІІ Міжнародний економічний форум, Всеукраїнський фестиваль оркестрової музики.