«Будьмо країною, а не Сходом і Заходом», - мер Дзержинська

  • 27.02.2013, 15:36
  • 965
Міські голови Львівщини та Донеччини зустрілись у Львові. Мета зустрічі - поглиблення взаєморозуміння, зміцнення дружніх партнерських зв’язків між громадами Львівської і Донецької областей України та Львівським і Донецьким регіональними відділеннями Асоціації міст України.

Ця зустріч є другою. Перша зустріч міських голів міст-членів Львівського і Донецького  регіональних відділень Асоціації міст України відбулась у вересні 2011 року у місті Донецьку.

 Місцеве самоврядування найближче до мешканців, адже у разі виникнення проблемних ситуацій, мешканці в першу чергу звертаються до органів місцевого самоврядування. Саме тут відчутніші і зміни на краще, бо стосуються вони особистого і родинного, що є найближчим: в оселі тепло, є вода і водовідведення, по вулиці йти безпечно, місто чисте, добре вчаться діти, забезпечена старість батьків. Органи місцевого самоврядування покликані щоденно вирішувати ці питання життєзабезпечення мешканців.

Львівське і Донецьке регіональні відділення Асоціації міст України дбають про те, щоб громади міст, селищ стали сильними громадами. Адже сильна громада - це сильна держава. І це розуміють і на Сході, і на Заході, і це об`єднує Схід і Захід України.

Василь Абаімов, виконавчий директор Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

У Львові представники АМУ працюватимуть над погодженням основних принципів та механізмів співпраці Львівського і Донецького регіональних відділень Асоціації міст України в рамках багатопланової форми зміцнення дружніх відносин, яка буде спрямована на обмін делегаціями, обмін досвідом, проведення спільних нарад, встановлення дружніх особистих контактів між територіальними громадами Львівської і Донецької областей.

Ми зобов’язані розвіяти міф різниці між Сходом та Заходом, тому що в країні практично не працює ідеологія. В цій ситуації я вважаю нормальною ініціативу мерів міст. Кожен з нас має більш глибоко вивчити історію України і об’єктивно давати оцінку тим історичним подіям, які сьогодні, на жаль, стаються по-різному і необґрунтовано. Будьмо країною, а не Сходом і Заходом.

Володимир Сліпцов, міський голова Дзержинська Донецької області

Під час перебування у Львівській області представники Донецького регіонального відділення ознайомились з об`єктами туристичної інфраструктури  Львова, Сколівського району, а також подорожуватимуть замками Львівщини та відвідають Унівську лавру.