На Форумі у Львові говоритимуть про повноваження та обов’язки органів місцевого самоврядування

  • 14.03.2013, 14:48
  • 1217
Через два тижні у Львові розпочне свою роботу Форум місцевого самоврядування. Цьогорічний захід присвятять проблемі розриву повноважень та зобов’язань органів місцевої влади.

В сьогоднішніх умовах місту делеговано відповідальність за забезпечення прав та комфорту мешканців, проте ця відповідальність ніяк не підкріплена повнотою повноважень і достатністю ресурсів. Особливо це стосується таких сфер, як: управління бюджетом, містобудування, система оподаткування, управління земельними ресурсами,  встановлення економічно обґрунтованих тарифів та створення сприятливих умов для інвесторів.

зазначають в Інституті міста

Нагадаємо, на Форум запрошені міські голови українських міст, члени АМУ та міжнародних організацій та іноземні експерти у сфері повноважень місцевих органів влади.

Довідка

Організатори та партнери Форуму: КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Офіс Ради Європи в Україні, Програма розвитку ООН в Україні, Фонд Фрідріха Науманна за Свободу, Німецьке товариство міжнародного співробітництва та проект Місцевий економічний розвиток міст України (МЕРМ).

Проект МЕРМ спрямований на створення сприятливого клімату для економічного розвитку в Україні та зміцнення демократії і має на меті покращити умови та можливості економічного зростання завдяки ефективному врядуванню, яке відповідає інтересам громадян та бізнес-спільноти за активної підтримки з боку центральних органів влади. Проект МЕРМ реалізується з січня 2010 року до грудня 2014 року Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку (КАМР) і надає підтримку у вдосконаленні планування і постачання послуг, що сприяють економічному зростанню та розвитку дванадцяти українських міст Львівської та Дніпропетровської областей.