«Місцева влада повинна мати більше впливу на містобудівельну галузь», - О. Синютка

  • 25.03.2013, 19:49
  • 951
Одним із акцентів цьогорічного Форуму місцевого самоврядування, який відбуватиметься 28-29 березня у готелі «Дністер», буде проблема розриву обов’язків та повноважень, які мають органи місцевої влади. На думку першого заступника міського голови Львова, сьогодні міста мають найменший вплив на процеси, які відбуваються у містобудуванні.

Законодавство, яке сьогодні діє, і рішення, які сьогодні приймаються, вони роблять все для того, щоби усунути органи місцевого самоврядування від процесів, які проходять у містобудівній галузі. Це абсолютна правда, і, на превеликий жаль, чим більше приймаються рішення, тим далі органи місцевого самоврядування, чи то виконавчі структури, чи депутатський корпус, посуваються від цих речей, які відбуваються в місті.

Цього тижня у нас відбудеться Форум місцевого самоврядування, і ми домовились, що будемо про це хоча б починати говорити. Чомусь в Україні всі бояться про це говорити. І якщо всі інші бояться, то  Львів буде починати говорити про це публічно, пояснювати громаді і вимагати від органів центральної влади приймати такий закон, щоб місцева влада і відповідала, і мала вплив на ті процеси, які відбуваються.

Олег Синютка, перший заступник міського голови

Довідка

Організатори та партнери Форуму місцевого самоврядування: КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Офіс Ради Європи в Україні, Програма розвитку ООН в Україні, Фонд Фрідріха Науманна за Свободу, проект Місцевий економічний розвиток міст України, Німецьке товариство міжнародного співробітництва.

Проект МЕРМ спрямований на створення сприятливого клімату для економічного розвитку в Україні та зміцнення демократії і має на меті покращити умови та можливості економічного зростання завдяки ефективному врядуванню, яке відповідає інтересам громадян та бізнес-спільноти за активної підтримки з боку центральних органів влади. Проект МЕРМ реалізується з січня 2010 року до грудня 2014 року Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку (КАМР) і надає підтримку у вдосконаленні планування і постачання послуг, що сприяють економічному зростанню та розвитку дванадцяти українських міст Львівської та Дніпропетровської областей.