«Ми сьогодні у Львові для того, щоб почути проблеми місцевого самоврядування», - М. Ставнійчук

  • 28.03.2013, 12:39
  • 1116
Сьогодні в готелі «Дністер» розпочався Форум місцевого самоврядування. До Львова на Форум приїхала керівник головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації президента України Марина Ставнійчук.

Як зазначила Марина Ставнійчук, на Форумі не лише обговорять проблеми органів місцевого самоврядування, але й укладуть резолюцію із рекомендаціями щодо покращення реформи місцевого самоврядування.

Реформа місцевого самоврядування фактично стартувала в Україні і зараз проходить широке обговорення концептуальних складових, підходів до процесів реформи. Саме тому ми сьогодні у Львові, у місті хороших самоврядних традицій з багатолітньою історією для того, щоб почути від самого самоврядування про ті проблеми, які вони сьогодні мають, проблеми, пов’язані насамперед з розвитком законодавства про місцеве самоврядування. Також хочемо почути про ті практики реальні, які застосовуються у сфері місцевого самоврядування, насамперед у питанні налагодження партнерства між органами місцевого самоврядування з членами територіальних громад, почути про ті  перспективи, які бачать люди, які є реальними представниками місцевого самоврядування, про ті перспективи, ті заходи, ті цілі, які повинні осягнути в ході цієї реформи.

Це сьогодні надзвичайно важливо, що у цьому Форумі бере участь дійсно широке коло представницьке: і представники Ради Європи, Конгресу місцевих регіональних влад, і представники Президента, і законодавчої влади, і, звичайно, цілий ряд міських голів з цілої України. Це є дуже добре для того, щоб провести серйозний, конструктивний діалог і, за наслідками Форуму, не просто провести обговорення, а мати серйозний документ з рекомендаціями, які стосуються змісту, суті, етапів, цілей реформи місцевого самоврядування.

Марина Ставнійчук

Довідка

Організатори та партнери: КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Офіс Ради Європи в Україні, Програма розвитку ООН в Україні, Фонд Фрідріха Науманна за Свободу, проект Місцевий економічний розвиток міст України, Німецьке товариство міжнародного співробітництва.