«Тільки місцеве самоврядування в кризові часи може рятувати ситуацію», - Н. Романова

  • 28.03.2013, 12:41
  • 892
Під час відкриття Форуму місцевого самоврядування Президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова зазначила, що місцеве самоврядування є тією базою, яка може, в тому числі і в кризові часи, рятувати ситуацію.

Насправді, тільки місцеве самоврядування є тією базою, яка може, в тому числі і в кризові часи, рятувати ситуацію. Я, як президент Конгресу, проводила сесію, яка саме стосувалась деволюції, тобто передачі повноважень на місця. Причому це питання торкалось в тому числі і країн Європейського  Союзу, і країн, які не є членами ЄС.

Я можу сказати, що Європа чітко, правильно відновлює отой середньовічний рецепт успіху, коли у важкі часи завжди звертаються до місцевої влади, до громадян. Разом ми обов’язково знайдемо ту модель реформи, яка дасть успіх і дасть раду кожному з нас, дасть змогу нам гордо сказати: «Я- громадянин України.

Саме Львівщина завжди була тим камертоном європейський рухів, європейських тенденцій і традицій, які є в Україні. Мені здається, що сьогодні саме ми правильно обрали майданчик для обговорення процесу. Мені дуже хочеться побажати, щоб ті моделі, які нам пропонує Європейська Хартія, нарешті знайшли втілення у нас, в Україні.

Наталія Романова, Президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Довідка

Організатори та партнери: КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Офіс Ради Європи в Україні, Програма розвитку ООН в Україні, Фонд Фрідріха Науманна за Свободу, проект Місцевий економічний розвиток міст України, Німецьке товариство міжнародного співробітництва