А. Садовий: «Кожен мер на центральній площі міста поставить пам’ятник тим людям, які зроблять децентралізую і дадуть можливість працювати самоврядним громадам»

  • 28.03.2013, 14:35
  • 1222
Підсумовуючи першу панельну дискусію Форуму місцевого самоврядування, який стартував сьогодні у місті Лева, міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що в сьогоднішній ситуації дуже важлива децентралізація влади.

Фото: Юрій Дячишин

Чим цінна Україна? У світі на сто тисяч людей народжується одна мудра людина. У нас на сто тисяч людей народжується кілька мудрих людей. Можливо, це наша проблема – занадто багато мудрих людей. А якщо подивитися на рейтинги, які займає Україна у світі по різних класифікаторах,  ми десь там є в долині, в глибокій долині. Сьогодні при владі є багато амбітних людей. Я  переконаний, кожен мер сьогодні на центральній площі міста поставить пам’ятник тим людям, які зроблять децентралізацію і дадуть можливість нормально якісно працювати самоврядним громадам.

Андрій Садовий

Нагадаємо, у Львові два дні триватиме Форум місцевого самоврядування. Він присвячений проблемі розриву повноважень та зобов’язань органів місцевого самоврядування, збереженню архітектурної спадщини, фінансовим питанням та місцевому економічному розвитку.

На Форум приїхали понад 100 учасників: переважна більшість представників міст обласного значення, а також представники Верховної Ради, Адміністрації президента, посольств міжнародних організацій та дипломатичних місій.

Організатори та партнери форуму: КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Офіс Ради Європи в Україні, Програма розвитку ООН в Україні, Фонд Фрідріха Науманна за Свободу,проект Місцевий економічний розвиток міст України, Німецьке товариство міжнародного співробітництва.