«Чому дублювання функцій фінансується з державного бюджету?», - мер Нового Роздолу

  • 29.03.2013, 14:10
  • 1455
На Форумі місцевого самоврядування під час обговорення механізмів узгодження стратегій розвитку територіальних громад та регіонів зі стратегічними завданнями державної політики регіонального розвитку міський голова Нового Роздолу Володимир Туз наголосив, що повноваження державних органів дуже часто дублюються, а у органах місцевого самоврядування працює в рази менше службовців.

На сьогоднішній день в державі є 330 тис державних службовців – працівники центральних органів влади і представники державних адміністрацій – від обласної до районної. І лише 100 тис працівників органів місцевого самоврядування. Диспропорція неправильна. Дуже багато повноважень дублюються в державних органах. Органи місцевого самоврядування перевіряють 7 перевірок з одного і того ж питання.

Чому дублювання функцій фінансується з державного бюджету? Достатньо однієї інспекції, яка може виконувати ту регулюючу функцію. Але, на жаль, у нас так є.

Володимир Туз, міський голова Нового Роздолу

Нагадаємо, у Львові триває  другий день Форуму місцевого самоврядування, де учасники братимуть участь у трьох дискусіях: «Міжмуніципальне співробітництво», «Врядування та сталий розвиток» та «механізми узгодження стратегій розвитку територіальних громад та регіонів зі стратегічними завданнями державної політики регіонального розвитку». 

Довідка

Організатори та партнери: КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Офіс Ради Європи в Україні, Програма розвитку ООН в Україні, Фонд Фрідріха Науманна за Свободу, проект Місцевий економічний розвиток міст України, Німецьке товариство міжнародного співробітництва.