Торік Дозвільним офісом прийнято 15222 заяви на отримання документів дозвільного характеру

  • 02.04.2013, 10:20
  • 848
  • Олена Шостак
Протягом 2012 року державними адміністраторами Дозвільного офісу було прийнято 15222 заяви від суб’єктів господарювання на отримання документів дозвільного характеру, що на 14% менше, ніж у 2011 році. Проте, кількість отриманих заяв у 3 рази більша, ніж у 2007 році, коли управління «Дозвільний офіс» було створене.

Із загальної кількості прийнятих у 2012 році заяв на отримання ДДХ у 84% видано дозволи та 15% надано заявникам вмотивовані відмови. Решта заявлених документів станом на 1.01.2013 р. перебували в роботі.

Нагадаємо, що до компетенції управління «Дозвільний офіс» відносяться такі повноваження:

  • Прийом від суб'єкта господарської діяльності документів необхідних для отримання дозволів (документів дозвільного характеру), їх реєстрація та передача відповідним виконавчим органам;
  • Видача документів дозвільного характеру суб'єктам господарської діяльності;
  • Надання консультацій суб'єктам господарської діяльності для отримання документів дозвільного характеру;
  • Організація діловодства в управлінні, контроль за дотриманням правил його ведення;

Прийом, реєстрація кореспонденції, яка надходить в управління.

Довідка

Адреса управління «Дозвільний офіс»: м. Львів, вул. Весняна, 4. Контактні телефони: 252-15-59, 252-29-55; телефон/факс: 252-93-00.

Детальна інформація за посиланням: http://dozvil.city-adm.lviv.ua/contacts.html.

Найбільшу питому вагу заяв поданих до місцевих дозвільних органів обласного значення протягом 2012 року складає Державне управління охорони навколишнього середовища у Львівській області (24%), органи санітарноепідеміологічної станції – 24%, Держгірпромнагляд (9%), Державна архітектурно-будівельна інспекція (8%), карантинна інспекція (8%), ГУ ДАІ УМВСУ у Львівській області (5%), пожежної охорони (4%).

Якщо аналізувати природоохоронну тематику, то слід відмітити, що найбільшу питому вагу звернень складають звернення на отримання дозволу на розміщення відходів (43%), дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря (22%), погодження проекту відведення земельної ділянки (20%).

Аналізуючи ситуацію у сфері санітарно-епідеміологічного захисту можна стверджувати про те, що найбільша частка звернень припадає на отримання висновку санепідекспертизи на продукцію вітчизняного та іноземного виробництва (67%), висновку санепідекспертизи для отримання дозволу на викиди (20%). Така ситуація свідчить, про наявність достатньо високого захисту населення у сфері санітарного нагляду.