Працівникам міської ради показували як правильно розподіляти бюджет

  • 02.04.2013, 19:03
  • 936
В рамках проекту «Розбудова спроможності обґрунтованого планування розвитку областей і міст України» 2 квітня пройшов тренінг з ґендерного бюджетування. Тренінг відбувався для працівників структурних підрозділів виконавчого комітету Львівської міської ради.

Метою тренінгу є вироблення конкретних рекомендацій та надання дієвих інструментів щодо включення гендерної складової в бюджетні процеси на місцевому рівні. Гендерне бюджетування означає переструктурування доходів та витрат таким чином, щоб потреби громади, як жінок, так і чоловіків, були відповідно представлені в статтях бюджету. Аналіз бюджету з врахуванням гендерного аспекту дасть можливість прийняти до уваги ширше коло питань, вирішення яких створить рівні можливості для всіх членів громади та забезпечить її сталий розвиток.

Гендерний бюджет сприяє підвищенню якості послуг для населення, оскільки вибудовуються чіткі орієнтири на конкретного споживача. Такий підхід робить бюджет більш ефективним та справедливим.

Проект РЕОП фінансується Канадською агенцією міжнародного розвитку (КАМР) та є складовою програми канадського уряду щодо технічного співробітництва з Україною, у рамках якої робиться наголос на розбудові економічної спроможності на міському, обласному та центральному рівнях.