Рада подолала 4 вето міського голови

  • 25.04.2013, 15:28
  • 978
Сьогодні на пленарному засіданні депутатський корпус подолав вето міського голови на ухвали «Про продовження суб’єкту підприємницької діяльності – фізичній особі Перкіну В.І. терміну оренди земельної ділянки на перехресті вул. Б. Хмельницького – вул Кукурудзяної», «Про надання Маслюк Г. Д. дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки на вул М. Лисенка, 23-б», «Про внесення змін до ухвали міської ради від 18.12.2008 № 2311 (зі змінами)», «Про внесення змін до ухвали міської ради від 07.02.2013 № 2080».

Згідно із зауваженнями юридичного управління, під час прийняття ухвали «Про внесення змін до ухвали міської ради від 07.02.2013 № 2080» була порушена процедура винесення такої ухвали, оскільки згідно з ЗУ «Про місцеве самоврядування» ухвала стосовно структури або ж внесення змін до структури може бути винесена лише за пропозицією міського голови.

В додатку до ухвали «Про внесення змін до ухвали міської ради від 18.12.2008 № 2311 (зі змінами)» були вказані малі архітектурні форми, які станом на сьогодні є демонтовані за рішеннями судів як незаконно встановлені.

Також в додатку до ухвали вказано продовження договорів оренди МАФів, дія яких закінчувалась, тому це мало б сприйматись як нові МАФи, і зовсім інша процедура їх встановлення. Також звернення до міської ради на встановлення таких МАФів не надходили станом на дату прийняття цієї ухвали.

Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління

Зауваження до ухвали «Про надання Маслюк Г. Д. дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки на вул М. Лисенка, 23-б» полягають в тому, що громадянка Павлюк придбала зазначені споруди в юридичної особи, проте в договорі купівлі-продажу була вказана адреса вул. Лисенка 23-а. Відповідно, в матеріалах справи відсутнє розпорядження районної адміністрації про присвоєння номеру «Лисенка 23-б». Особливу увагу треба звернути на те, що земельна ділянка з трьох сторін оточена межами парку, тому потребує додаткового вивчення.

Суть зауважень до ухвали «Про продовження суб’єкту підприємницької діяльності – фізичній особі Перкіну В.І. терміну оренди земельної ділянки на перехресті вул Б. Хмельницького – вул Кукурудзяної» полягає в тому, що підприємцем порушувались умови користування земельною ділянкою, заблоковано доступ до електричних мереж ПАТ «Львівобленерго», мереж ЛКП «Львівводоканал» та ПАТ «Львівгаз».

Крім того, зазначений СПД станом на сьогодні використовує значно більшу площу земельної ділянки, ніж передається в ухвалі. Також варто наголосити, що департаментом містобудування був підготовлений проект ухвали, було зобов’язаного підприємця привести технічну документацію на земельну ділянку до вимог чинного земельного законодавства. Особливо наголошуємо на тому, що довідка про нормативно-грошову оцінку не відповідає актуальній нормативно-грошовій оцінці земельної ділянки і у випадку, якщо буде підписаний договір оренди, міський бюджет буде недотримувати значні суми.

Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління