«Якщо в будинку зорганізована громада, є великий шанс, що і у місті буде потужна громада», - мер Львова про ОСББ

  • 11.07.2013, 15:48
  • 884
У Львові триває щорічне засідання Національного форуму міст-партнерів проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» «Підведення підсумків та погляд у майбутнє: досвід муніципальної програми врядування та сталого розвитку». Як розповів під час прес-конференції міський голова Львова Андрій Садовий, важливою є підтримка ОСББ з боку держави, адже саме зорганізована громада має шанс на успіх.

Я впевнений, що в ОСББ є велике майбутнє. Якщо в будинку зорганізована громада, є великий шанс того, що і у місті буде потужна громада. Ми маємо позитивну динаміку, у Львові є найбільше об’єднань в Україні, також у нас відбувається щорічний Форум ОСББ, і кожного року приїжджає заступник міністра, який говорить про те, що держава ось-ось долучиться до цього процесу фінансово. Поки що цього нема. Без державної підтримки та без інвестицій в ті будинки, де люди зорганізували ОСББ, дуже важко. Ми, звичайно, виділяємо місцеві кошти, але їх недостатньо. Тому шанс долучатись є у всіх небайдужих. Я дякую тим, хто сьогодні приїхав до Львова, нашим друзям з міжнародних організацій, тому що вони прекрасно розуміють важливість ОСББ.

Андрій Садовий., міський голова Львова

Як повідомили у відділу супроводу ОСББ, станом на 1 липня 2013 року у Львові діє 487 ОСББ, які обслуговують 519 будинків.