«Проголошення незалежності – це найбільший день в історії України», – Василь Шпіцер

  • 23.08.2013, 14:21
  • 948
  • Мар’яна Щепанська
Сьогодні, 23 серпня, у приміщенні Львівської міської ради відбулись урочисті збори з нагоди відзначення 22-ї річниці Незалежності України. На них, зокрема, був присутній колишній міський голова Львова Василь Шпіцер.

У переддень річниці Незалежності міський голова Львова 1990-1994 років Василь Шпіцер звернувся до львів'ян з вітальним словом.

Проголошення незалежності – це величезне свято і чи не найбільший день в тисячолітній історії України. І неменше свято у нас сьогодні – День Прапора  Василь Шпіцер.

Хочу також зазначити, що через 2 роки будемо відзначати 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького. За останні 20 років місто встановило декілька величавих пам’ятників – Шевченкові, Грушевському, жертвам єврейського гетто, Просвіті, львівській професурі, яка загинула від рук німецьких нацистів. І тому я прошу міського голову нарешті здійснити проект від 6 липня 1990 року щодо побудови пам’ятника Шептицькому додає Василь Шпіцер.

Довідка

Шпіцер Василь Іванович – це український політик та підприємець, колишній міський голова Львова (1990-1994 років), кандидат технічних наук. Народився 2 жовтня 1947 року в с. Нижня Лукавиця Стрийського району на Львівщині. Навчався на електрофізичному факультеті Львівського політехнічного інституту. З часу перебудови почав активно займатись громадською діяльністю в якості делегата установчого з'їзду Товариства української мови імені Шевченка, делегата установчої конференції Народного Руху у Львові, а також члена президії Товариства української мови імені Шевченка.

У 1994–1995 роках був начальником управління Львівської обласної державної адміністрації. З 1996 року - заступником директора Дочірньої фірми «ГАЛЬ-Дженералтранс».