А.Садовий про ситуацію з казначейством: «Це найактуальніше питання для кожного міського голови України»

  • 04.09.2013, 14:32
  • 758
Державна казначейська служба досі не виконує платіжних доручень за рахунками міської ради. Як розповів сьогодні мер Львова Андрій Садовий, станом на зараз казначейство не проплачує понад 46 млн грн. Це кошти, які потрібні на проплату робіт по закладах освіти, житлово-комунального господарства, на санітарну очистку міста.

Це найактуальніше питання для кожного міського голови України. Один платіж наш пішов – в п’ятницю казначейство проплатило суму, яка пішла як співфінансування по проекту Європейського банку. Це дасть можливість отримати позитивну динаміку по реконструкції доріг – Коперника, Городоцькій, Богдана Хмельницького. Але інші проплати – і саночистка міста, і роботи по освіті, по житлово-комунальній сфері – не проходять.

Минулого тижня вже був тривожний лист від підрядної організації, що вона вичерпує свій ресурс і це може призвести до негативних наслідків. Питання врегулювалось. Проплата пройшла.

Станом на сьогодні на ранок більше 46 млн грн не проплачує казначейство за рахунками міста. А було проплачено приблизно 27,5 млн грн Андрій Садовий, міський голова Львова