А.Садовий: «Я категоричний противник підняття тарифів»

  • 04.09.2013, 14:36
  • 716
Як розповів сьогодні міський голова Львова, фахівці з теплопостачальних підприємств міста провели розрахунки нового тарифу на тепло. Відтак, якщо у новому опалювальному сезоні запроваджувати новий, наприклад, одноставковий тариф, то він буде на 38% більшим, ніж існуючий. Тому міський голова ініціюватиме повторне обговорення доцільності скасування двоставкового тарифу та запровадження одноставковоо тарифу з депутатами міської ради.

Сьогодні на апаратній нараді це питання піднімалось. Доповідав керівник комунального підприємства «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж. На вимогу депутатів підприємство зробило розрахунок нового тарифу на тепло. Цей тариф виходить на 38% вищий, ніж існуючий. Це для мене неприпустимо. Я категоричний противник підняття тарифів. Вчора пан Пакіж усі напрацьовані матеріали передав голові комісії інженерного господарства. Був присутній голова депутатської комісії законності. Я планую впродовж наступного тижня запросити голів комісій, які мають до цього дотичність, профільних керівників міста, щоб ми спільно знайшли варіант вирішення. По процедурі підприємство розробило тариф, мова йде і про «Львівтеплоенерго», і про «Залізничнетеплоенерго», ми подали всі ці розрахунки депутатам на вивчення і ознайомлення. Якщо депутати їх погодять, тоді можна подавати розрахунки у Нацкомісію на затвердження. Я вважаю, що сьогодні піднімати ціни – це абсурд. Ми маємо тариф, який є середньо збалансований по Україні, який дає можливість нормально входити в опалювальний сезон.

Тариф, який існує сьогодні, розрахований на основі цін 2010 року з коригуванням. За 3 роки ціни змінились. Якщо розраховується новий тариф, наприклад, одноставковий, то беруться показники сьогоднішні. Ці показники виходять значно вищі, бо ціни зросли. Нам держава компенсовує різницю в тарифах. Але ніхто не буде компенсовувати цієї великої різниці. Якщо депутати бачать кошти у бюджеті, а це 420 млн грн на рік, то я їх не бачу. Тому я буду пропонувати з розумінням віднестись до даної теми і не створювати в місті лишніх проблем.

Я категоричний противник будь-якого підняття тарифів. Я не хочу ситуацію доводити до нагнітання. Я буду пробувати переконати депутатів ще раз вернутись до розгляду цього питання на сесії, і не створювати проблем перед початком нового опалювального сезону. Ми розрахунки зробили, їх зробили фахівці. Ціле літо фахівці працювали над розрахунками. Для мене навіть якщо на 1% підняти тариф – це болюча ситуація Андрій Садовий, міський голова Львова