«Це велика можливість отримати серйозну підтримку і розвивати місто», - мер Львова про олімпіаду 2022

  • 27.09.2013, 17:09
  • 759
Міський голова Львова переконаний, що проведення Олімпіади 2022 – це велика можливість для Львова отримати фінансову підтримку та розвивати свою інфраструктуру. Про це Андрій Садовий зазначив у традиційному відеозверненні.

Також на сесії міської ради було проголосовано важливу ухвалу. Зокрема, продовжити у перспективі відповідно до генерального плану вул Луганську до Городоцької. Для чого ми це робимо? Кількість машин не зменшується. І для того, щоб вирішити транспортні проблеми, треба ремонтувати існуючі дороги і будувати нові. Виникає питання – а де брати на це гроші? Ми прекрасно розуміємо, що з тих податків, які збираються у Львові, львину долю держава забирає. Тому треба пропонувати такі проекти, щоб держава виділяла додаткове фінансування. Зокрема, під Євро 2012 ми отримали у Львові прекрасний аеропорт, ми отримали кошти на інфраструктурні проекти. Під проведення Чемпіонату Європи з баскетболу ми отримаємо кошти на добудову вул Ряшівської.

Також, як ви знаєте, ми готуємо заявку Львова на місто-столицю Зимових ігор 2022 року. На цьому тижні у Львові працювала дуже велика група експертів, яка допомагала нам цю заявку готувати, яку ми будемо подавати спільно з Олімпійським комітетом. Це велика можливість отримати серйозну підтримку і розвивати місто, створювати нові робочі місця, і найважливіше – це розвиток зимових видів спорту. А це – здоров’я наших дітей.

Андрій Садовий, міський голова Львова