«Якщо ми дамо зрозуміти всім, що є воля українського народу бути європейською нацією, ніхто не буде стояти в нас на дорозі», - А.Садовий

  • 22.11.2013, 21:31
  • 1283
  • Христина Процак, фото - Юрко Дячишин
Сьогодні у Львові біля пам’ятника Тарасові Шевченкові зібрались тисячі не байдужих, аби висловити свою позицію щодо євроінтеграції України. На зібранні виступив і міський голова Львова Андрій Садовий. Мер зазначив, що, якщо є воля українського народу бути європейською нацією, ніхто не зможе цьому завадити.

Я гордий за наше місто, за молодих людей, які не байдужі, які прийшли сьогодні сюди. Насправді дуже багато міст в Україні, але такого сьогодні нема ніде, це є у Львові. Слава Львову!

Завтра тут, біля пам’ятника Тарасу Шевченку, ми будемо запалювати свічки. Ми будемо запалювати свічки, щоб згадати тих, хто помер від голоду. Вмирали дорослі, діти. Страшно було тоді, коли батьки бачили, що їхні діти вмирають, і нічого не змогли зробити. Це є одна з найбільших трагедій нашого народу. Взагалі 20 століття – це століття, історію якого не можна читати без брому. Вбито насильницькою смертю кожного другого українця, кожну четверту жінку. Чому це сталось? Бо не було української держави. Розбрат, зневіра, бо всі смертні гріхи українського народу не дали можливості державі відбутись.

Сьогодні ми маємо нашу молоду державу. Ми стоїмо за один крок до підписання угоди про Асоціацію. Лишився тиждень. Є сили, які цього не хочуть. Є Закон України про євроінтеграцію і всі зобов’язані його виконувати. Якщо ми будемо тиждень часу тверді, якщо ми дамо зрозуміти всім, що є воля українського народу бути європейською нацією, ніхто не буде стояти в нас на дорозі.

Це важкий шлях. На цій дорозі не будуть кидати пелюстки під ноги. Будуть колючки, будуть бити в спину. Але ми зобов’язані вистояти. На нас дивляться, ми повинні показати приклад. Коли найважче в країні, завжди згадують Львів. Я гордий за вас всіх, хто сьогодні сюди прийшов. Дякую вам! Слава Україні!

 - зазначив Андрій Садовий.