В Залізничному районі відбувся семінар про пріоритети в діяльності податкової інспекції та нововведення в оподаткуванні

  • 25.11.2013, 12:01
  • 822
На території торгово-виробничого комплексу «Південний» відбулася зустріч начальника ДПІ у Залізничному районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області Ігоря Кондра та підприємців, що здійснюють свою діяльність на ринку «Південний». Відбулось це у форматі зустрічі – семінару, що дало змогу підприємцям не лише почути про нові пріоритети в діяльності податкової інспекції на сьогоднішній день, але й отримати інформацію щодо застосування спрощеної системи оподаткування та питань адміністрування єдиного соціального внеску.

Під час зустрічі Ігор Кондро розповів, що функції з наповнення державного бюджету виконує нове відомство – Міністерство доходів і зборів України, приорітетами в діяльності якого є удосконалення системи адміністрування податків, якісне обслуговування платників податків із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімум часу представникам бізнесу на спілкування з державою.

Позитивні зміни у сфері адміністрування податкових платежів зумовлено перш за все запровадженням електронних сервісів. Бізнес отримав широкі можливості для користування системами електронної звітності. Зокрема, в електронному режимі звітують 100% платників ПДВ Залізничного району, 64% платників податку на прибуток, 62% платників єдиного податку, 58% платників місцевих податків та ресурсних платежів.

Окремо хотів би наголосити на поданні звітності з єдиного соціального внеску в електронному вигляді, - зазначив Ігор Кондро - функції з адміністрування ЄСВ Міністерство доходів і зборів України розпочало лише з жовтня 2013 року. Наше завдання - аби платники єдиного внеску не відчули  жодних незручностей від зміни  адміністратора.

У жовтні до ДПІ у Залізничному районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за вересень 2013 року прозвітувались 2504 платники. За допомогою системи електронного звітування надійшло 1229 звітів (49,1%). Присутнім ще раз нагадали про переваги подання податкової звітності в електронному вигляді. Вони є як і для  платників податків, так і для органів Міндоходів - це економія робочого часу та уникнення черг до податкового інспектора або «вікна» прийому звітності.

Зустріч начальника податкової інспекції з представниками бізнесу пройшла в руслі конструктивного діалогу. Фахівці інспекції ознайомили підприємців з основними питаннями спрощеної системи оподаткування підприємницької діяльності та адміністрування єдиного соціального внеску, надали відповіді на  питання, які цікавлять та турбують підприємців.