А.Садовий: «Сьогодні нам в Україні потрібна влада, яка буде мати довіру людей, влада народної довіри»

  • 01.12.2013, 17:20
  • 1021
  • Христина Процак, фото - Юрко Дячишин
Львівський майдан продовжує збирати тисячі людей. Сьогодні на майдан прийшли священики різних конфесій, аби спільно помолитись за народ, за країну. Після екуменічного молебня до усіх присутніх звернулось керівництво міста та області. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, сьогодні Україні потрібна влада, яка буде поважати Конституцію, влада, яка матиме довіру людей.

 Сьогодні нас на майданах українських міст в десятки більше, ніж це було вчора чи позавчора. Нас сьогодні мільйони. Кров, яка пролилась минулої ночі на майдані, дубинка нелюда, який бив дітей, розбудила Київ, українські міста. Ніхто не має права принижувати українців. Нас били, катували. Ніхто не має права знущатись над українцями, ми нікому цього не дозволимо ніколи. Тільки, якщо ми будемо стояти твердо, ми будемо будувати нашу сильну націю, за яку віддавали своє життя наші діди, наші батьки. Тільки, коли ми будемо ставати з колін, ніхто не буде мати права нас ображати. Ми – сильний народ, ми – сильна нація. Сьогодні ми показуємо цю силу всьому світу. Сьогодні нам в Україні потрібна влада, яка буде мати довіру людей, влада народної довіри. Сьогодні нам потрібна влада, яка буде поважати Конституцію, де записано, що джерелом української влади є народ, народ, якого правди сила...

Тепер про місто. Ситуація складна. Останні тижні всі гроші міста заблоковані на рахунках казначейства. Не зважаючи на всі ці проблеми, наше завдання – це безперебійне функціонування всіх служб, питання безпеки, питання медицини, енергетики, тепло, вода, питання продовольства. Що б не сталось, місто повинно функціонувати. Наш майдан показує приклад всій Україні. Цей вогонь, вогонь ваших сердець, запалює всю Україну. Ми сьогодні повинні буди максимально самодисципліновані і самоорганізовані. На нас дивиться вся Україна, на нас дивиться весь світ. Львівська влада служить тільки українській і львівській громаді. Нехай Господь Бог тримає наше місто під своєю опікою!

Ситуація змінюється щогодини. Ми повинні бути готовими до різних ситуацій. Для міської влади надзвичайно важливо, щоб місто могло нормально функціонувати, щоб були вирішені всі питання, пов`язані з безпекою. Львівський майдан сьогодні запалює всю Україну. Не треба піддаватись на провокації. Треба чітко озвучувати свої умови і стояти. Ми разом, ми єдині. Ніхто не повинен нас розділити. Сьогодні прийнято мудре рішення, щоб дітей на майдані не було. Сьогодні на майдан виходять дорослі люди, бо ми несемо відповідальність за долю наших міст, за долю нашої держави, за наших дітей. Це наша країна і нам її будувати. Це складний шлях. Країна не будується тижнем стояння на майдані. Це важка праця кожного на своєму місці.

 - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.