Навчання з управлінської цілісності пройшла половина працівників ЛМР

  • 05.12.2013, 15:41
  • 613
Протягом року у Львові триває проект «Підвищення управлінської цілісності Львівської міської ради». Загалом він триватиме 32 місяці та реалізовується ЛМР, Інститутом міста, відділом кадрів, УКУ та голландською компанією Governance&Integrity Netherlands. Основною метою проекту є підвищення управлінської цілісності міської ради та покращення якості роботи працівників та надання якісних послуг для мешканців.

Філософія полягає в розвитку самого комунікативного процесу працівника і експерта-тренера. Половина працівників прийняли для себе тверде рішення взяти участь у проекті та вже пройшли тренінги. Я хочу наголосити на тому, що за результатами цих навчань не буде затверджено певних планів. Це навчання глибоко філософське, моральне, психологічне. Це можливість для себе, протягом дня, застановитись над тим, що ми робимо кожного дня на своїй посаді. І що я можу зробити ля того, щоб змінити цей процес. Ми дуже часто автоматично виконуємо поставлені завдання. Однак сфера нашої роботи специфічна – людина-людина. І, власне, ці навчання – це можливість в закритій групі дати собі можливість про це поговорити і подумати.

Галина Бордун, керівник відділу кадрів апарату виконкому ЛМР

З початку проекту – від листопада 2012 року до грудня 2013 року було проведено 58 тренінгів, в яких взяли участь 644 працівники міської ради. За 32 місяці реалізації проекту, який фінансується коштом ЄС, навчання повинні пройти приблизно 1300 осіб.

Досвід тренерів, які працювали з працівниками міської ради, був дуже позитивним. Зазвичай службовці приходять на тренінги, нічого не очікуючи, будучи скептичними. І після тренінгу більшість з них змінюють свою думку. Питання, чи те, що ви робите, є морально правильним, має надзвичайно важливі імплікації. І навіть більше для України, аніж для Західної Європи. Люди поділяють думку, що вони повинні служити задля справедливості, працювати для прав людей та загального добра. І тоді вони починають пояснювати, в чому полягає важкість такої роботи, і разом обговорюють та намагаються знайти шляхи, як уможливити таку роботу.

Франц Джераедс