«Це рік усвідомлення нас самих», - мер Львова про підсумки 2013 року

  • 26.12.2013, 22:22
  • 788
Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий підсумував рік, що минає. Велика зустріч з громадою міста відбулась на стадіоні «Арена Львів». Як розповів мер під час виступу, Львів завжди був твердинею національних цінностей. Тому львів`яни так активно підтримують євроінтеграційний курс України.

фото: Юрій Дячишин

Дуже важко було знайти слова, щоб охарактеризувати ситуацію, яка є в нас у Львові та Україні зокрема. Цей рік, на моє глибоке переконання, це рік усвідомлення нас самих – хто ми є і що має бути. І як має розвиватися наша країна, і як у нашій державі має розвиватися місто Львів. Половину року усі розмови були навколо євроінтеграції: підпише Україна? коли підпише? які умови? І була спільна позиція – і влади, і опозиції. Цього не сталося. На Майдан вийшли діти. Усі бачили ці очі молодих студентів, які хочуть жити в нормальній успішній країні, які хочуть добре вчитися і хочуть мати добру роботу. Потім було жорстоке побиття, яке сколихнуло всю державу. Була чітка позиція Львова і сьогодні люди дивляться, як Львів себе поведе. А Львів завжди був твердинею національних цінностей.

Є питання: що далі буде? Немає зараз на це питання чіткої відповіді. Але попробуємо до неї підійти. Коли ми говоримо про асоціацію з ЄС, то крім християнських, ментальних цінностей, є ще певний прагматизм.

Ми збираємося будувати великий промисловий парк у Львові та великий комплекс для ІТ-компаній. Мова йде про створення десятків тисяч робочих місць. Ми провели багато переговорів з різними компаніями, але ця угода зараз пригальмувалась, бо в людей є переживання, як буде далі. Я пригадую розмову з представником німецької компанії, який у Львові побачив трамвай «Електрон» і запитав чи це «Сіменс» зробив його для Львова. Він був здивований, що у Львові роблять такі високотехнологічні продукти. Це наш український продукт, з яким можемо входити в ЄС, можемо продавати його, отримувати прибуток і робити додаткові робочі місця. Я впевнений, що ця асоціація дає нам багато. Я впевнений, що вона буде, але коли – залежить від нас з вами.

Андрій Садовий, міський голова Львова