«Зміни, про які ми говоримо 23 роки, мають відбутися в квітні – травні», - А.Садовий

  • 24.03.2014, 13:57
  • 613
Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що зміни у сфері місцевого самоврядуванні, про які говорять вже 23 роки, можуть і мають відбутися вже у квітні – травні. Про це, зокрема, говоритимуть на Львівському форумі місцевого самоврядування.

У четвер у нас відкривається Форум місцевого самоврядування.  Буде віце – прем’єр – міністр з регіональної політики Володимир Гройсман, буде міністр економіки, міністр юстиції, має бути міністр фінансів, будуть серйозні панельні дискусії. Я б хотів, щоб ті зміни, про які ми говорили 23 роки, що треба підтримувати місцеве самоврядування, відбулися до президентських виборів. Щоб це не була фішка виборчої кампанії, а після виборів про все забули. Сьогодні є вся можливість і в парламенті, і  в уряді зробити зміни вже зараз, в квітні – травні. І ми почнемо відчувати зовсім іншу країну, коли громади почнуть брати на себе відповідальність, коли громади будуть мати повноваження.

Андрій Садовий, міський голова

Нагадаємо, 28-29 березня у Львові пройде Форум місцевого самоврядування «Місцева влада: відповідальність без повноважень», присвячений проблемі розриву повноважень та зобов’язань органів місцевого самоврядування.

Завданням цьогорічного Форуму є привернення уваги міжнародного співтовариства та українського суспільства до нових умов функціонування місцевої влади. Також під час зустрічей планують виробити спільне бачення та узгодити дії органів місцевого самоврядування українських міст, створити майданчик для діалогу між представниками органів місцевого самоврядування та центральних органів влади в Україні та прийняти резолюцію мерів українських міст до центральних органів влади, яку скерувати Президентові України, Кабінету міністрів, Верховній раді України, українській та міжнародній спільноті.

Форум місцевого самоврядування організовують КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, за підтримки Офісу Ради Європи в Україні, Програми розвитку ООН в Україні, Фонду Фрідріха Науманна за Свободу, проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» та Німецького товариства міжнародного співробітництва.