«У вищого керівництва не було бажання поділитися владою», - Ю.Вілкул

  • 27.03.2014, 10:30
  • 559
Сьогодні у Львові розпочав роботу ІІ Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування. Цьогорічний захід присвячений необхідності надання більш широких повноважень місцевим органам влади. Зокрема, сьогодні говоритимуть про зміни у сферах економічного розвитку, фінансування, містобудівної політики та можливості впровадження електронного врядування. У першій панельній дискусії «Реформа місцевого самоврядування» бере участь міський голова Кривого Рогу, президент Асоціації міст України Юрій Вілкул.

фото: Олександр Мазуренко

Відсутність реформ у сфері місцевого самоврядування він пояснив небажанням ділитися владою.

Я вважаю, що не було у вищого керівництва бажання поділитися владою. Зараз є воля, зараз настав час і я сьогодні тут, щоб підтвердити наші наміри. Я вважаю, що якби вчасно прислухалися до думки місцевого самоврядування усіх рівнів, то і розмов зараз про сепаратизм та федералізацію у нас не було б.

Юрій Вілкул, міський голова Кривого Рогу, президент Асоціації міст України

Нагадаємо, ІІ Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування «Місцева влада: відповідальність без повноважень» присвячений проблемі розриву повноважень та зобов’язань органів місцевого самоврядування.

Завданням цьогорічного Форуму є привернення уваги міжнародного співтовариства та українського суспільства до нових умов функціонування місцевої влади. Також під час зустрічей планують виробити спільне бачення та узгодити дії органів місцевого самоврядування українських міст, створити майданчик для діалогу між представниками органів місцевого самоврядування та центральних органів влади в Україні та прийняти резолюцію мерів українських міст до центральних органів влади, яку скерувати Президентові України, Кабінету міністрів, Верховній раді України, українській та міжнародній спільноті.

Форум місцевого самоврядування організовують КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, за підтримки Офісу Ради Європи в Україні, Програми розвитку ООН в Україні, проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» та Німецького товариства міжнародного співробітництва.