Андрій Москаленко: «Ми маємо критичну проблему з тим, хто використовує Інтернет»

  • 27.03.2014, 18:13
  • 1239
У межах ІІ Всеукраїнського Форуму місцевого врядування відбулася панельна дискусія «Електронне врядування та розвиток інформаційних технологій». Про розвиток інформаційних технологій в Україні і, зокрема у Львові, розповів директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Андрій Москаленко.

фото: Олександр Мазуренко

Якщо подивитися на рейтинг України, беручи до прикладу інноваційний індекс, ВВП, індекс демократії, то бачимо, що Україна посідає далеко не перші місця. Коли ми введемо в Google «електронне врядування» українською мовою, то знайдемо близько 150 тисяч відповідників, а англійською мовою – близько 168 млн. Тобто, десь в таких показниках ми сьогодні відштовхуємося в розвитку технологій.

Ми маємо критичну проблему з тим, хто використовує Інтернет, тому що люди від 18 до 30 років – це активні користувачі, а від 35-40 – йде великий спад. Натомість, якщо взяти структуру Львова, то головна кількісна структура населення міста розпочинається від 40 років. Тобто, є величезний кластер, який сьогодні неохоплений і який потрібно навчати. У місті 39 % не використовують комп’ютер, тому що вони не вміють, а 20 % не користуються, бо в них немає технічних можливостей приєднатися до Інтернету. Щодо сервісів, які потрібно розвивати, то має бути трикутник: влада – бізнес – мешканець.

Андрій Москаленко, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради