«Основне завдання – конвертувати економічне зростання у благополуччя людини», – А. Ткачук

  • 28.03.2014, 10:58
  • 587
  • Мар’яна Щепанська
У Львові триває другий день Форуму місцевого самоврядування. Зокрема, сьогодні делегати висловлюватимуть свої думки стосовно шляхів вирішення місцевих проблем за участі громадян, аналізуватимуть досвід України у впровадженні місцевого економічного розвитку, а також дискутуватимуть про необхідність прозорості функціонування органів самоврядування.

Сьогодні обговорюватимуть три теми. Зокрема, щойно завершилась перша частина доповідей на тему «Український досвід впровадження місцевого економічного розвитку. Міжвідомча співпраця у процесі місцевого і регіонального розвитку». Серед присутніх – директор з науки і розвитку Інституту громадянського суспільства, експерт Ради Європи Анатолій Ткачук, заступник голови ЛОР Валерій П’ятак, консультант проекту МЕРМ Василь Кашевський, а також представники міст України, які говорили про досвід реалізації проектів з місцевого економічного розвитку при впровадженні Стратегій розвитку міст.

Важливим є питання, чи вирішені в країні головні проблеми: безпеки, екології, медицини та освіти, адже соціальна й економічна складові – єдині. Основне завдання у перспективі – конвертувати економічне зростання у благополуччя України.

А. Ткачук

Загалом під час обговорення було проаналізовано головні напрямки реформування системи регіонального і місцевого розвитку в Україні, обговорено проблеми врахування інтересів територіальних громад у процесі розробки Стратегій розвитку, а також шляхи стимулювання регіонального зростання.

Нагадаємо, основна мета ІІ Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування полягає в тому, щоб ініціювати конкретні зміни в обсязі повноважень, які надаються місцевим громадам, а також виокремити механізми успішного місцевого розвитку.

Організаторами й партнерами Форуму є КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Офіс Ради Європи в Україні, проект «Місцевий економічний розвиток міст України», Німецьке товариство міжнародного співробітництва, Програма розвитку ООН в Україні та Львівське регіональне відділення Асоціації міст України.