«Ми маємо бути дорослішими, щоб втрати і жертви, які віддала наша громада, не були марними», - мер Львова

  • 03.05.2014, 18:24
  • 776
  • Христина Процак, відео - Андрій Андрух, фото - Юрко Дячишин
Міський голова Львова Андрій Садовий у традиційному відеозверненні подякував усім активістам, які брали участь у акціях протесту в Києві. Також мер закликав усіх задуматись, аби втрати та жертви, які віддала наша громада, не були марними.

В житті кожної людини бувають періоди, коли вона дуже швидко дорослішає. Причиною цього можуть бути якісь драматичні події, смерть близьких людей, реальна небезпека життю чи здоров'ю.
В такі моменти приходить відчуття, що подальше життя вже ніколи не буде таким, як раніше. Щось безповоротно змінюється всередині людини і в її сприйнятті зовнішнього світу.
Львів пережив за останні місяці дуже багато. Забагато, як на такий короткий період.
Громада згуртовувалась перед смертельною небезпекою, боронила своє право на вільне і гідне життя. Громада хоронила своїх кращих синів, які пали від куль в нерівній боротьбі.
Гордість і смуток, радість і біль, надії і розчарування - емоції змінювались щодня.
Ми ще не знаємо, як саме це все відобразиться на нашому подальшому житті, на громаді, на стосунках між нами всіма.
Я дуже хочу, аби кожен з нас вийшов з цієї боротьби мудрішим і сильнішим. Аби між нами стало більше солідарності і взаєморозуміння, любові і поваги.
Насправді наші недоліки також нікуди не дінуться. Ми й далі будемо сперечатись та сваритись, ображатись один на одного. Життя буде повертатись в своє звичне русло з усіма його позитивами та негативами.
Але ми точно маємо бути дорослішими. Позбавлятись підліткових ілюзій. Відповідальність за своє життя, своє місто, виховання своїх дітей і чесні стосунки між членами громади повинні входити в наше життя все сильніше кожного дня.
Щоби наші втрати, жертви, які віддала наша громада, не були марними.
758 день народження Львова припав на важкі дні. В Україні жалоба за вбитими в Одесі, за вбитими вертольотниками з міста Броди, які загинули  в Слов’янську. Сьогодні складно спрогнозувати завтрашній день, але важливо уміти подякувати тим, хто проявив найвищу гідність в останні місяці. На зборах з нагоди Дня міста сертифікати на  квартири отримали 4 сім’ї, рідних яких було застрелено на Майдані – це родини Дигдалович, Ільків, Коцюби та Костенко.
Звання «Почесний громадянин Львова» було присвоєно Голосу майдану, нашій землячці – Руслану Лежичко. Ми всі добре пам’ятаємо цей метал в голосі, який будив всю країну. Звання «Львів’янин року» присвоєно львівській медсестрі Марії Матвіїв, яка витягувала з-під куль поранених і врятувала не одне життя на Майдані. Разом з нею рятували життя людей на Майдані 5 наших земляків, їх називають Ангелами Інститутської  – Ігоря Фльорка, Павла Дьокіна, Андрія Седлера, Миколу Притулу і Ігоря Галушку. Всі вони були нагороджені Орденом святого Юрія.
Також Орденом святого Юрія був нагороджений настоятель Храму Св.Апостолів Петра і Павла отець Степан Сус.
Звання «Шляхетна львівська родина» отримала сім’я Бойківих. Ця сім’я втратила сина. Володимир – один з Героїв Небесної Сотні. Він загинув 18 лютого на Майдані від вогнепальних поранень.
Також нагороди отримали громадські активісти, небайдужі львів’яни, які ризикували своїм життям заради нас з вами, заради майбутнього нашої держави.
Дай Бог, щоб все погане було в минулому. Щоб патрон нашого міста святий Юрій тримав Львів під своєю опікою, щоб Король Данило та Митрополит Андрей надихали нас на наші наступні перемоги.
Слава Україні!

- зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.