«Мені важливо, щоб Львів розвивався і на посадах були найкращі урядники», - А.Садовий

  • 10.07.2014, 14:48
  • 598
Міський голова Львова переконаний, що у владі мають працювати кращі урядники, аби місто розвивалось. Міська рада Львова працює і в напрямку максимальної публічності урядовців. Вже кілька років у Львові діє практика звітування за роботу директорів ЛКП перед громадою міста.

Це повноваження Верховної Ради - встановлювати відповідно до закону термін перебування мера на посаді. Для мене один принцип – я працюю поки є довіра. Є громадянин Львова, який має бажання і буде працювати краще, будь ласка, хай працює, а я буду допомагати. Мені важливо, щоб Львів розвивався і на посадах були найкращі урядники.

В нас сьогодні дуже велика проблема. Бо є багато вакансій, на які ми не можемо знайти людей. Бо рівень оплати є сьогодні мінімальний. Це також є чинником корупції, коли затверджують таку оплату, яка стимулює людину думати, де ще заробити гроші. Люди, які працюють і урядують, повинні мати адекватний рівень платні, щоб вони могли на 100% займатись роботою. А відповідні органи мають жорстко контролювати. Якщо є якась корупційна дія, заборонити займати посаду в державній службі і органах місцевого самоврядування

Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також міський голова розповів, що у структурі міської ради, яку пропонує мер на розгляд сесії, передбачена оптимізація кількості працівників мерії. Але депутати цю ухвалу не підтримують, пропонуючи свій проект ухвали, що суперечить чинному законодавству.

Ми зараз максимально пробуємо організувати процес таким чином, щоб люди, які відповідають за публічні справи, були відомі. Ми у Львові чи не перші в Україні організували звіти керівників ЛКП (ЖЕКів) перед громадою. Ми будемо виносити на сесію Львівської міської ради новий проект по структурі. Там є передбачена оптимізація чисельності працівників міської ради. Але ця ухвала у редакції міського голови не приймається. Була прийнята ухвала свого часу в редакції депутатів, що суперечить чинному законодавству. Є виключні повноваження міського голови щодо цього

Андрій Садовий, мер Львова.