«Приміщення, яке ми будуємо на перехресті вул. Стрийської-Вернадського, відповідає кращим практикам, які були реалізовані у Грузії», - О. Синютка

  • 17.07.2014, 11:46
  • 912
У Львові розпочинається підготовка та проведення експерименту з удосконалення діяльності органів і підрозділів внутрішніх справ Головного управління МВС України у Львівській області. Як зазначив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, важливим є і будівництво нового приміщення для управління міліції. Цей проект вже почали реалізовувати на перехресті вул. Стрийської-Вернадського.

Коли ми говоримо про успіх реформи, то бачимо декілька складових. Перша складова – це правильний розподіл обов’язків і повноважень. Друга складова – це, безперечно, професіоналізм. Ми говоримо, що під час трансформацій ми повинні як запросити експертів, так і допомогти нашим людям поїхати і побачити кращі зразки. І, звичайно, провести навчання кадрового складу. Третя складова – це технічне забезпечення. Ми говоримо про відповідну складову, яка дає можливість працівникам органів міліції працювати у правовому полі з використанням всіх тих технічних засобів, які сьогодні дає наукова думка.

Багато позитивних речей будуємо на прикладі Грузії. Приміщення, яке ми, спільно з Управління міліції у Львівській області, спільно з усіма зацікавленими, а, насамперед, з громадою, будуємо на перехресті вул. Стрийської-Вернадського, відповідає кращим практикам, які були реалізовані у Грузії.

Ми сподіваємося, що все-таки Міністерство внутрішніх справ з державного бюджету зможе дофінансувати ту частину, яка необхідна. З другого боку, ми з міського бюджету також будемо докладатися для того, щоб реалізувати цей проект. Окрім цього, позавчора міський голова мав зустріч із грантодавцями, з міжнародними фондами, які зацікавлені в тому, щоби Україна була європейською, цивілізованою державою, відкритим суспільством. Важлива складова – це органи внутрішніх справ. Ми, звичайно, сподіваємося, що отримаємо допомогу для того, щоби завершити цей проект. Те, що цей проект повинен бути затвердженим, на мою думку, не підлягає сумніву.

Вимога терміну до завершення – це вчора. Ті події, які є в державі сьогодні, вносять свої корективи. Адже кожен день війни проти агресора вимагає коштів. Кожен виліт літака, кожне спорядження вимагають великих фінансових ресурсів. Зрозуміло, що в цій ситуації «там» є важливішим, ніж «тут». Але як тільки ситуація стабілізується, ми повинні повернутися до теми, адже це інший стандарт, інший виклик

Олег Синютка, перший заступник міського голови Львова.

 

МВС України започаткувало експеримент з удосконалення діяльності підрозділів ГУМВС України у Львівській області. Це рішення, розроблене Експертною радою при МВС України, спільно з фахівцями міністерства, було затверджене відповідним наказом МВС України № 622 від 01.07.2014. Згідно з Наказом, з 1 липня до 31 жовтня 2014 року здійснюватиметься підготовка та проведення експерименту з удосконалення діяльності органів і підрозділів внутрішніх справ Головного управління МВС України у Львівській області.

Окремим завданням експерименту стане пакет пропозицій до МВС щодо запровадження місцевої міліції та інновацій у сфері забезпечення прав затриманих осіб – від електронних терміналів реєстрації усіх відвідувачів райвідділів до надання дозволу затриманим особам, які поміщені до ізоляторів тимчасового тримання, користуватися телефоном.

Для координації цієї роботи була створена Комісія з питань організаційно-методичного супроводження експерименту на чолі з начальником ГУ МВС України у Львівській області Дмитром Загарією.

Згідно з наказом МВС України № 622 від 01.07.2014, будуть створені робочі групи за напрямами: проведення аналізу сучасного стану органів і підрозділів Головного управління МВС України у Львівській області; оптимізація структури; взаємодія органів місцевої влади з міліцією; реформування діяльності підрозділів Державної автомобільної інспекції; запровадження нових показників ефективності роботи; зміни в процедурах кадрової роботи; запровадження моделі community policing у роботі з населенням, підвищення рівня прозорості та відповідальності в діяльності.

До складу зазначених робочих груп будуть залучені досвідчені фахівці органів внутрішніх справ, науково-педагогічні працівники, а також (за згодою) представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій тощо.