Тепер у міськраду можна звернутись через мобільний додаток

  • 09.10.2014, 10:06
  • 913
  • Мар’яна Щепанська
Подання звернень у міськраду продовжує вдосконалюватись. Так, від сьогодні мешканці міста можуть звернутись із проблемами чи ініціативами, лише скориставшись мобільним додатком для смартфонів на базі Android, під назвою «Звернення у ЛМР».

Розробник – студент 5-го курсу факультету прикладної математики та інформатики Львівського національного університету ім. І. Франка Назар Садов’як.

За його словами, цей додаток значно спрощує подання звернень для мешканців міста. Для цього варто лише завантажити його з магазину додатків Google Play на свій телефон, обрати категорію звернення, коротко описати зміст та вказати контакти, і, якщо необхідно, зробити чи завантажити фото.

Термін надання консультації-відповіді на електронне звернення становить 7 днів. Її надішлють відповідальні особи на вказану у формі електронну пошту.

Традиційно, коли в людини є якась проблема чи ініціатива, вона звертається до органів влади. Щороку таких письмових звернень до мерії надходить близько 120 тисяч. 4 роки тому було впроваджено таку новацію: відтоді не обов’язково писати заяву – можна лише заповнити аплікаційну форму на сайті. Минулого року таких електронних звернень було лише 2-4 тисячі. Цьогоріч ми запровадили ще одну інновацію, щоб ще більше спростити цей процес, – звернення через мобільний додаток. Поки що він є лише для смартфонів на базі Android, незабаром плануємо розробити ще для iOS. Проблема в тому, що законодавчо це не прирівнюється до офіційного звернення, хоча, з іншого боку, ми у Львівській міськраді намагаємось зробити для цього все, що є в наших силах. Лише два кліки – не треба їхати, писати заяву, витрачати масу часу. Тому це максимально зручно для людей.

Андрій Москаленко, директор департаменту «Адміністрація міського голови» та в.о. директора департаменту розвитку ЛМР

Нагадаємо, згідно з розпорядженням міського голови від 12.10.2009 №521 «Про роботу з електронними зверненнями громадян, що надходять на офіційний web-сайт Львівської міської ради», електронні звернення та відповіді на них не мають статусу офіційних документів, а є консультативними. Якщо надіслане питання не є консультативним, мешканцю зарекомендують звернутися з письмовою заявою у Львівську міськраду (Центр надання адміністративних послуг) або в інший орган, у повноваження якого входить його вирішення.

Завантажити додаток можна за посиланням: https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.lviv.nt.appealsofthecitizensoflviv

Довідка

Щоб скористатись послугою, потрібно:

1.   Зайти за посиланням: https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.lviv.nt.appealsofthecitizensoflviv або у Play Market на смартфоні та знайти додаток «Звернення у Львівську міську раду».

2.   Завантажити та запустити додаток.

3.   Заповнити контактну інформацію про себе: П.І.П., адресу, контактний телефон та e-mail.

4.   Обрати категорію звернення, коротко описати його зміст, якщо потрібно – завантажити фото та додати місцезнаходження.