Мер Львова з дружиною проголосували на парламентських виборах

  • 26.10.2014, 14:47
  • 1183
  • Христина Процак, фото - Юрко Дячишин
Сьогодні, 26 жовтня, міський голова Львова Андрій Садовий та його дружина Катерина Кіт-Садова проголосували на дострокових парламентських виборах до Верховної Ради України, на виборчій дільниці №461949, вул. Миколи Некрасова, 59. З міським головою на виборчу дільницю прийшли два його сини – Іван та Тадей. На виборчу дільницю родина приїхала одразу ж після урочистого Богослужіння, яке відбулось в Соборі св. Юра за участю Блаженнішого Святослава.

 Я дуже довго думаю, але рішення приймаю швидко. Івану 12 років, а Тадею 10 років. Я хочу, коли їм буде 16-18 років, щоб я з гордістю дивився їм в очі за нашу країну. Для цього треба багато працювати, багато думати, але швидко приймати рішення.

Вибори завжди є важливі. Але ці вибори не відповідають тим очікуванням, які були в людей. Бо воля людей була чітка – це відкриті списки, пропорційна система голосування. Владна еліта побоялась цього і пішла старою схемою. В цьому парламенті буде не просто працювати. Хотілось би, щоб цей парламент був робочий, і дуже оперативно приймав ті рішення, які треба було приймати давно – рік, 5, 10 тому.

 - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер наголосив на необхідності проведення виборів місцевого рівня весною.

Я переконаний, що чекати до осені було б не коректно. Проїхавши, фактично, всі області нашої держави, ми побачили дуже багато проблемних міст та сіл, де просто людей грабують. Тому треба провести вибори у місцеві органи влади весною, суттєво зменшити кількість депутатів у місцевих органах влади. Я би пропонував зменшити у 3 рази. Цілком достатньо для Києва, наприклад, 40 депутатів. Для Львова – 30 депутатів. Але вже сьогодні треба думати, хто будуть ці депутати, які це люди. Треба вже сьогодні обирати найбільш моральних, чесних, авторитетних, йти до них, спілкуватись, просити, щоб вони дали згоду балотуватись в органи влади, і потім обирати їх. Верховна Рада – це висока влада, але є міста, села. Важливо, щоб там були гідні люди.

 - додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

 Нагадаємо, сьогодні, 26 жовтня, проходять позачергові парламентські вибори до Верховної Ради України. Виборчі дільниці працюватимуть до 20.00 год.