«Займатися хабарництвом після Революції Гідності – це удар в спину всім нам», - А.Садовий

  • 31.10.2014, 14:54
  • 614
Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію щодо затримання за підозрою в отриманні хабара посадовців Сихівської районної адміністрації.

Я хочу подякувати міліції за якісно проведену роботу. Ми були в курсі цієї операції, і мені приємно, що вона вдалася. Я буду просити тільки одне – щоб покарання було якнайжорсткішим. Тому що після Революції Гідності займатися хабарництвом – це насправді удар в спину всім нам. Це має бути уроком для всіх. Звичайно, має бути розслідування, має бути суд. Дуже важливо, щоб журналісти, в тому числі, слідкували, щоб не було такого, як у 2006 році, коли я тільки почав працювати, затримали на хабарі заступника керівника району, хабар був 200 чи 300 доларів, ми його звільнили з роботи, а через декілька місяців він прийшов, що хоче знову на роботу, приніс довідку, що справа закрита за відсутністю складу злочину. 95% таких справ чомусь зникають, це є страшно. Треба, щоб винні були покарані.

Якщо говорити про люстрацію в міській раді, то в останні роки ми не брали на роботу людей, які були пов’язані з роботою в спеціальних службах, тим більше іноземних держав. Ми детально підходимо до кожного працівника, якщо хтось має ту чи іншу інформацію, що є люди, які не гідні працювати, звертайтеся, максимальна публічність і максимальна відкритість – тільки так.

Андрій Садовий, міський голова Львова