«Ще раз наголошую: ми будемо діяти жорстко», – А. Садовий

  • 19.12.2014, 16:55
  • 701
  • Мар’яна Щепанська
У своєму щотижневому зверненні міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував події, що супроводжували вчорашнє пленарне засідання сесії міськради, а також розповів про свою позицію щодо неодноразових спроб передачі майна громади приватним особам, шляхом голосування на сесії.

Вчора відбулося засідання сесії міської ради. Хочу прокоментувати деякі події, які супроводжували засідання. Міська влада намагається жорстко контролювати якість роботи громадського транспорту. Не все вдається відразу, але робимо те, що в наших силах. Після неодноразових попереджень одній із транспортних фірм, яка здійснює перевезення, наш департамент прийняв рішення розірвати угоду з компанією. Це викликало обурення з боку її представників, і вони увірвалися вчора з протестами в Ратушу. Після довгих переговорів, ми дійшли наразі компромісу. Фірма визнала свою вину, понесе покарання і зобов’язалась суттєво покращити якість послуг. Але ще раз наголошую: ми будемо діяти жорстко.

На жаль, як і на будь-якій сесії, не обійшлося без спроб відчуження майна громади на користь приватних осіб. Депутати не полишають спроб заробити гроші на громаді, й ухвалюють з порушенням будь-яких процедур рішення про передачу земельних ділянок тим чи іншим особам. Я традиційно накладаю вето на подібні ухвали та звертаюся до суду. Мені важко зрозуміти, як після всіх подій, які пережила країна, у деяких депутатів вистачає совісті так вчиняти. Вони вдало маскуються під патріотів, але коли мова йде про майно чи гроші, тут, як кажуть, проти натури не попреш. Андрій Садовий, міський голова Львова