«Важливо, щоб реформи, про які ми чули роками, були нашим Урядом розпочаті», - мер Львова про 2015 рік

  • 23.12.2014, 23:05
  • 585
  • Христина Процак
Міський голова Львова пропонує провести вибори місцевих рівнів у травні 2015 року. Також Андрій Садовий пропонує втричі скоротити кількість депутатів місцевих рад. А головним завданням 2015 року мер бачить євроінтеграцію України та проведення Урядом реформ. Про це Андрій Садовий розповів на зустрічі з громадою міста, яка сьогодні відбулась на стадіоні «Арена Львів».

2015 рік – це рік, на мою дуку, великої євроінтеграції, яка має відбутись в Україні. За євроінтеграцію люди вмирали і сьогодні ми маємо жертви. Важливо, щоб реформи, про які ми чули роками, були нашим Урядом розпочаті. Якщо це відбудеться і ми будемо тримати руку на пульсі, то Львів і Львівщина можуть мати дуже багато перспектив.

2015 рік – це також рік виборів в органи місцевого самоврядування. Ми будемо у Львові, у наших містечках обирати мерів, нових депутатів наших місцевих рад. Я принципово стою на позиції, що ці вибори треба робити якомога скоріше. Бо ситуація в країні в багатьох містах є просто критичною. Особливо те, що стосується криміналітету, який зайшов у владу і просто грабує громади. У багатьох містах просто відсутня місцева влада, бо нема міських голів.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, щоб ті вибори відбулись якомога скоріше. Плануємо на травень. Якщо Верховна Рада підтримає, то так, якщо не підтримає, то планово вони мають відбутись вкінці жовтня наступного року.

Також я принципово стою на позиції, щоб ми у три рази зменшили кількість депутатів у наших місцевих радах. Такої великої кількості ми не можемо винести на своїх плечах. На сьогодні мало хто знає в лице депутата місцевої ради. Коли їх буде менше, їх будуть знати, і це буде персональна відповідальність. Головне – щоб ми обрали гідних людей, щоб ми зуміли переконати чесних моральних, відповідальних людей дати згоду піти депутатами місцевих рад і щоб ми потім з вами їх підтримали. Щоб не було соромно. Бо мені деколи соромно за те, що ми сьогодні маємо у Львові. Думаю, вам також. Нам треба бути єдиними, щоб найкращі були присутні у владі.

Андрій Садовий, міський голова Львова