«Важливо, щоб місцеві бюджети Львівщини були прийняті до 20 січня», - директор департаменту фінансів ЛОДА

  • 15.01.2015, 17:20
  • 604
  • Марія Чабада
Міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про скликання пленарного засідання сесії Львівської міської ради на 10.00 год. 19 січня. Найголовніше питання, яке розглядатимуть на сесії – міський бюджет Львова на 2015 рік.

Як наголосив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, важливо, щоб міський бюджет був затверджений до 20 січня, оскільки, зважаючи на бюджетну децентралізацію, не всі установи можна профінансувати за 1/12 бюджету 2014 року.

Мені дивно, що сьогодні бюджет Львова не був затверджений. Депутати мали час, щоб з ним ознайомитися. Він є кращий, ніж попередній бюджет, оскільки, враховуючи зміни у бюджетному законодавстві, Львів отримав кращі показники.

Важливо, щоб усі бюджети органів місцевого самоврядування Львівщини були прийняті до 20 січня. Адже в умовах бюджетної децентралізації багато установ переходять з одного рівня фінансування на інший. Не все можна профінансувати по 1/12 бюджету 2014 року. У зв’язку з цим є труднощі з фінансуванням, зокрема, медиків, працівників освіти.

15 лютого очікуємо уточнення державного бюджету, і важко буде претендувати на певні кошти в умовах відсутності міського бюджету.

Олег Демків, директор департаменту фінансів Львівської ОДА

Нагадаємо, запланована на сьогодні, 15 січня, сесія міської ради не відбулася, оскільки не було кворуму депутатів.