Працівників установ культури міста навчали проектному менеджменту

  • 16.01.2015, 17:20
  • 802
  • Мар’яна Щепанська
Інститут міста організував тренінг з проектного менеджменту для працівників міських установ культури. У заході взяли участь, зокрема, представники львівських бібліотек, музеїв та музичних шкіл. Під час тренінгу учасники обговорили практичні моменти під час роботи над проектами: фандрейзинг, оформлення ідей у проект, його подання та етапи реалізації.

Ми провели тренінг за системою підготовки та реалізації проектів, прийнятою у Львівській міській раді, що базується на міжнародній системі проектного менеджменту PRINCE2. Цю систему використовують наші сусіди в Любліні, а ми намагаємося переймати їхній найкращий досвід. Система дозволяє запровадити єдині стандарти проектного менеджменту у всіх підрозділах міської ради, а також у всіх установах, які з нею співпрацюють. PRINCE2 сама собою не є якимось винаходом – це результат статистичної обробки даних буквально десятків тисяч проектів, де зазначено, які проблеми можуть виникнути під час усіх етапів розробки проекту. Система дозволяє уникнути цих моментів і підвищити ефективність роботи. На основі PRINCE2 ми розробили свою низку рекомендацій і, в рамках спільного проекту навчання культурних менеджерів у Любліні та Львові, провели таке навчання для працівників культурних установ. Воно дозволило фахівцям, які працюють у сфері культури, ознайомитися з цим інструментом для кращого планування своїх заходів, кращого формування заявок на отримання міжнародного фінансування, кращої співпраці з міжнародними структурами. Це дуже практичний і прагматичний інструмент, який може допомогти зробити їхні проекти кращими.

Олександр Кобзарев, директор Інституту міста

Як додає директор львівської державної музичної школи №6 Богдан Ковзун, особисто для нього  цей тренінг є певного роду поштовхом, щоб працювати у сфері організації проектів.

Задумок було багато, але, як завжди, бракує знань і досвіду. Фахівці, які сьогодні провели нам цей тренінг, зробили велику справу в тому, що показали як саме  працювати з проектами. Особливо цікавим для мене було питання формалізації процесів, тому що це можна застосувати й у повсякденній роботі керівника, в організації роботи самого навчального закладу.

Богдан Ковзун

Тренінг проведено в рамках спільного проекту «Підвищення рівня професійності працівників культурного сектору Львова та Любліна у сфері управління проектами», який здійснюється за підтримки Європейського Союзу в межах Програми прикордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.