Виконання обов’язків керівника управління архітектури покладено на відомого архітектора Юліана Чаплінського

  • 25.02.2015, 09:05
  • 1158
  • Мар’яна Щепанська
У Львівській міській раді оголошений конкурс на заміщення вакантної посади начальника управління архітектури. До моменту оголошення результатів конкурсу виконання обов’язків начальника управління архітектури міста покладено на Юліана Чаплінського. Сьогодні, 25 лютого, відомого львівського архітектора, засновника компанії «CHAPLINSKYY & Associates», представили колективу.

Я знаю Юліана Чаплінського вже 8 років. Ми працювали над спільними проектами разом з Інститутом архітектури Львівської політехніки.

Пана Чаплінського знаю як дуже інновативну та динамічну особистість. Його кандидатура – це дуже добрий вибір на посаду начальника управління архітектури. Для Львова важливо приймати рішення у галузі планування міста з інноваційними підходами та креативністю, залучаючи міжнародний досвід.

Юліан має дуже хорошу рису – він не приймає рішення одноосібно, а прислухається до думки колег з-за кордону, іноземних експертів з планування, яких залучає до вирішення питань.

Андреас Гофнер, професор урбаністики Віденського технічного університету

З Юліаном Чаплінським ми співпрацювали у рамках програми національної політики щодо збереження культурної спадщини, куди його запросили як експерта. Він представляв Україну в Тбілісі, де презентував архітектуру Львова  і принципи її збереження.

У рамках конкурсу «Інтер’єр», лауреатом якого Юліан став, його роботи було оцінено дуже схвально. Проекти Чаплінського – блискучі, цікаві та високопрофесійні. Я вважаю, що призначення його на посаду начальника управління архітектури Львівської міської ради – це чудовий вибір, в умовах необхідності співпраці з Європейським Союзом. Ця молода, амбіційна людина буде корисна місту на цій посаді.

Олена Олійник, віце-президент Національної спілки  архітекторів України, член УНК ІКОМОС

Ми знайомі з паном Чаплінським уже 2 роки. Познайомилися, коли разом працювали над проектом для УКУ.  Він є дуже добрим архітектором. З ним цікаво говорити та дискутувати на професійні теми. Чудово, що його обрали на посаду керівника управління архітектури – не лише тому, що він є надзвичайно компетентним у цій сфері, а й тому, що як людина він виважений і розсудливий.

Штефан Беніш, всесвітньовідомий архітектор

Довідка

Юліан Чаплінський народився 10 січня 1982 р. у Львові. У 1999 році вступив до Національного університету «Львівська політехніка». У студентські роки брав участь у багатьох архітектурних проектах. Свою практичну діяльність розпочав у проектній організації «Арніка» (2002 – 2003 рр.). Далі були «Симетрія» (2003 р), «Гражда» (2004 р), «ТВД Виробництво» (2005 р).

У 2006 р., у співпраці з Олегом Трофименком, створив нове архітектурне бюро «Chaplinskyy Trofymenko Аrchitects». Тоді ж увійшов до рейтингу ТОП-100 архітекторів України київського архітектурного журналу «А + С».

Через 4 роки ініціював трансформацію фірми – так з'явилася назва «CHAPLINSKYY & Associates». Сьогодні компанія надає послуги з аналітичної оцінки проектів, консалтингу, архітектурного проектування, дизайну інтер'єрів і проектування ландшафту.

Серед останніх досягнень – перемога у всеукраїнському конкурсі «INTERYEAR 2010» в номінації «Приватний житловий інтер'єр», премія «Золотий Лев» у рамках конкурсу «Людина року 2010» у Львові (номінація «Архітектор року»).