«Ми повинні плекати добру традицію кожного року вшановувати пам'ять наших героїв», - А.Садовий

  • 24.05.2015, 14:42
  • 990
  • Христина Процак, фото - Олег Кохан
Сьогодні у Львові вшановують пам’ять героїв національно-визвольних змагань. Свято Героїв розпочалось об 11:00 год. покладанням квітів до пам’ятника головному командирові Української Повстанської Армії генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі. Відтак, міський голова Львова Андрій Садовий поклав квіти до пам’ятника Романові Шухевичу і дав старт пробігу студентів Львівського державного університету фізичної культури. Згодом міський голова долучився до урочистої ходи та покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку.

 Сьогодні ми маємо дуже багато новітніх Героїв. Але Шухевич – це той Герой, який надихає сьогоднішніх Героїв. Він військовий Герой. В історії бувають різні періоди – хтось більше, хтось менше хоче бути героєм, а він - справжній. Сьогодні, в цей день, я дякую всім, хто не погордив, хто прийшов. Нас мало, можливо, у інших частинах міста сьогодні більше людей. Ми повинні плекати нашу добру традицію кожного року тут вшановувати пам'ять наших героїв і пам’ять Шухевича, справжнього українського героя.

 - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Після покладання квітів до пам’ятника Р. Шухевичу, стартував пробіг естафети студентів Львівського державного університету фізичної культури за маршрутом: площа навпроти пам’ятника Р. Шухевичу – Поле почесних поховань № 76 Личаківського кладовища. Це щорічна естафета студентів Львівського державного університету фізичної культури, присвячена пам’яті героїв національно-визвольної боротьби.

О 12:00 год. представники влади та громадськості вшанували новітніх Героїв України і поклали квіти до могил на полі почесних поховань № 67. Звідси учасники заходу перейшли до Поля почесних поховань № 76, де поклали квіти до могил учасників АТО. Тут же відбулась панахида, після якої учасники вирушили урочистою ходою до проспекту Свободи.

Також о 12.00 год. з нагоди Свята Героїв поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері. Тут же відбулось віче за участю влади міста й області, громадськості. Від пам’ятника С. Бандері колона пройшла до просп. Свободи за маршрутом: пам’ятник С. Бандері – вул. С. Бандери – вул. Коперника – просп. Свободи. Учасники ходи зупинялись та покладали квіти до пам’ятних дошок, присвячених видатним діячам боротьби за незалежність України.

Опісля представники молодіжних громадських організацій та студентської молоді зустрілись з представниками ветеранських і патріотичних громадських організацій на просп. Свободи, спільно поклали квіти до пам’ятника Т. Шевченкові та виконали Державний Гімн України.