«Проаналізувавши всі «за» і «проти», маю честь запропонувати на посаду секретаря міської ради Федишина Романа Степановича»,- А. Садовий

  • 19.06.2015, 14:56
  • 720
  • Ярослав Альохін
Сьогодні на сесії розглядають питання про обрання нового секретаря ради. Міський голова Львова вніс кандидатуру депутата Романа Федишина. Після обговорень розпочалось таємне голосування.

Як міський голова, я зобов’язаний внести кандидатуру секретаря ради. Це не простий вибір тому, що кожен з 90 депутатів має право обіймати цю посаду. Ця посада надзвичайно важлива, людина, яка її обіймає, має мати дуже багато вмінь і талантів. Коли я почав обдумувати, хто може обійняти цю посаду, я користався певними критеріями: перш за все, це депутат, який зможе об’єднати депутатський корпус, який рівновіддалений від усіх депутатських груп, фракцій, який вміє мислити і має управлінський досвід.

Ми з вами прожили дуже складні останні роки, ніхто не знає, що нас чекає завтра і зайшовши в цей зал та почавши працювати, я в своїй промові чітко сказав, що я би хотів, щоб ви, знаходячись тут, забули про свою партійну приналежність, щоб ви були горді того високого звання обранців громади міста і приймали свої рішення виключно в інтересах Львова.

Партії, течії -  вони відходять, славне місто Львів - вічне, громада міста Львова заслуговує мати якісне керівництво.

Проаналізувавши всі за і проти, маю честь запропонувати на посаду секретаря міської ради Федишина Романа Степановича, людину, яка має великий досвід будучи депутатом міської ради різних каденцій, людину, яка має досвід управлінця, тому що він з нуля, власними руками, створив успішне підприємство, яке дає працю для сотень і сотень людей у Львові та в інших містах країни.

Спілкуючись з ним і пропонуючи цю посаду, я помітив, що у нього це викликало певний шок, тому що він людина самодостатня та самовпевнена, але сьогодні, коли йдуть військові дії, коли наші хлопці воюють на Сході, я вважаю, що робота для громади міста - це також виклик та служіння, тому я не сприйняв жодних відмов та не дав пану Роману часу на роздуми. Я попросив його дати згоду, щоб я мав право висунути його кандидатуру.

Я би хотів ще раз наголосити – забудьте про свої партійні інтереси, подумайте про більш якісні критерії. Людина чесна, людина моральна та відповідальна, людина з гідністю готова нести цей хрест.

Андрій Садовий, міський голова Львова

Розумію, що робота тут буде дуже складною та не простою.

Для мене є два питання: з ким робити і що робити. Ці питання я завжди задавав собі, коли працював керівником. Коли я себе запитав: «з ким робити?», то, перш за все, це працівники виконавчих органів. Якби важко не було, Львів, порівняно з іншими містами, в порядку. Я думаю, що мій досвід управлінця допоможе зробити певні позитивні дії в місті.

Роман Федишин, депутат Львівської міської ради

Я спілкувався з депутатами з кожної фракції, питав їхню думку та позицію, і принцип, який використовувався при обранні кандидатури - запропонувати кандидата, який, в першу чергу, максимально віддалений від мене і від кожної політичної групи. Людина чесна і відповідальна, все, що він має, він зробив власними руками.

 Якщо ви, ті, хто не будуть голосувати, думаєте, що, якщо ви запхаєте голову в пісок, ви нічого не побачите, ви глибоко помиляєтеся. Час іде і ви, починаючи працювати тут, в той чи інший спосіб, склали клятву перед громадою міста і перед Богом, що будете служити громаді, що будете приймати чесні і моральні рішення. За це з кожного, в тому числі із мене, тут спитають.

Андрій Садовий, міський голова Львова