Міський голова Андрій Садовий закликав учасників виборчого процесу показати приклад толерантної конкуренції та поваги до львів’ян

  • 21.10.2015, 19:42
  • 731
  • Марія Калька
Міський голова Львова Андрій Садовий у своєму щотижневому відеозверненні закликав усіх учасників виборчого процесу в останні дні виборчої кампанії показати приклад толерантної конкуренції та поваги до львів’ян.

Залишається декілька днів до виборів органів місцевого самоврядування і я хотів би пару слів сказати про питання етики. Львів – це загалом толерантне місто, яке з повагою ставиться до законів нашої держави. У нас практично завжди вибори проходили без особливих порушень, а самі кампанії здебільшого були відносно коректними, без засилля чорних технологій.

До певного моменту так було і цього разу. Критика під час кампанії – це нормально. А от коли опускаються до відвертих маніпуляцій та бруду – це неприпустимо для нашого міста і, загалом, для здорового глузду.

Дуже легко приклеїти комусь ярлик «агента ФСБ», сектанта чи зрадника. Але потім нам разом жити в нашому місті, ходити одними вулицями, спільно працювати і дивитись один одному в очі.

Львів – є певним символом для України. Це найбільше україномовне місто світу з твердою позицією в питаннях захисту національних інтересів. Львів’яни були хребтом Майдану, львів’яни не ховались від обов’язку боронити рідну землю.

Але є ще один аспект. Завдяки нашій з вами праці сталось так, що за останні роки Львів ще й став символом успішного розвитку. Ми дійсно показали багатьом містам країни, що навіть не зважаючи на страшну економічну кризу можна демонструвати позитивні результати. Звичайно, що є багато проблем, як і в будь-якому іншому місті світу. Але ми знаємо як їх вирішувати і робимо це.

І от це поєднання – українського характеру і успішного розвитку дуже комусь не подобається. А тому з’являються фільми про тотальну зраду, про те, що мер міста служить Кремлю, «Самопоміч» - це якась секта і так далі.

Моє життя – це відкрите життя публічної особи. Все, що я робив і буду робити – на виду. І я хочу звернутись до усіх кандидатів в мери, в депутати, до усіх політичних партій, які беруть участь у цих виборах, в ці останні дні виборчої кампанії показати приклад толерантної конкуренції та поваги до львів’ян.

А від себе додам, що не зважаючи на будь-які перепони, ми є і будемо завдяки спільній праці найбільш успішним, українським містом.

 - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.