«Ростислав Дацків розуміє економіку зсередини», – керівник департаменту Секретаріату Кабміну

  • 16.12.2015, 10:28
  • 2091
  • Мар’яна Щепанська
Завтра в приміщенні Ратуші відбудеться засідання сесії Львівської міської ради. Серед питань, які пропонуються до розгляду, – питання про затвердження на посади заступників міського голови Львова. Як повідомив сьогодні у соціальній мережі міський голова Андрій Садовий, на посаду заступника з питань економіки та містобудування він пропонуватиме депутатам затвердити Ростислава Дацківа.

З Ростиславом Дацківом ми знайомі ще зі студентських часів, тобто понад 20 років. Опісля – разом працювали в ЛОДА. Можу підкреслити, що як держслужбовець він є дуже хорошим практиком. З 2002 р. ми кілька років разом працювали в Аналітичному центрі «Інститут реформ», куди я запросив його як директор. Ростислав починав як аналітик, а закінчив уже заступником керівника. Тут він займався дуже серйозними проектами з міжнародними інституціями. Після повернення до Львова, він почав займатись уже безпосередньо економічно-господарською діяльністю у будівельній компанії – одній із лідерів у своїй сфері в Україні. Ця людина розуміє економіку зсередини, а не лише на теоретичному рівні. І ця посада – заступника міського голови з питань економіки – абсолютно адекватна його професійному рівню.

Олександр Олійник, директор Департаменту економічного розвитку та регуляторної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України

Ростислава я знаю як методичну та наполегливу людину, яка завжди вникає в суть справи і намагається докопатись до глибини. Я дуже задоволений співпрацею з цією людиною в Інституті реформ, і вважаю, що він буде хорошим заступником міського голови з економічних питань.

Тарас Юринц, голова Ради з питань конкурентоспроможності

Довідка

Ростислав Михайлович Дацків

Народився 18 січня 1971 р. в м. Львові.

Освіта:

Вступив в Ризьку вищу економічну школу для отримання ступеня доктора бізнес-адміністрування.

2003 - 2004 р. - Варшавський Університет – програма Фулбрайта (стажування), тема дипломної роботи «Польський досвід економічних реформ і європейської інтеграції, як приклад для України»

1999 р. – кандидат економічних наук за спеціальністю «Світове господарство і міжнародні економічні відносини, тема кандидатської дисертації «Транскордонні економічні зв’язки Карпатського Єврорегіону та їх ефективність»

1993 – 1997 р. – аспірантура Української академії зовнішньої торгівлі (м. Київ)

1988 – 1993 р. – економічний факультет Львівського державного університету ім. Івана Франка, спеціальність: економічне та соціальне планування, кваліфікація – економіст

Досвід роботи:

липень 2007 - Фінансова компанія «ЕКО-ДІМ», директор

вересень 2004 – Корпорація будівельних підприємств «Галичартбуд», віце-президент з економічних питань

липень-серпень 2004 року – Апарат Верховної Ради України, штатний помічник-консультант народного депутата. Брав участь в розробці 15 законопроектів

вересень 2002 – липень 2004 – Аналітичний центр «Інститут Реформ» (м. Київ), заступник директора, керівник програми «Регуляторна реформа», головний редактор журналу «Економічний вісник», координатор проекту з експертизи законопроектів для Верховної Ради

липень 1993 – серпень 2002 - Львівська обласна державна адміністрація: Головне управління міжнародних зв’язків, начальник відділу торгово-економічної співпраці; Головне управління економіки, начальник відділу іноземних інвестицій та європейської інтеграції; Львівське обласне управління зовнішніх економічних зв’язків; заступник начальника управління; начальник відділу координації зовнішньоекономічної діяльності; начальник інформаційно-аналітичного відділу; головний інспектор; економіст.

Робота за сумісництвом:

жовтень 2011 - ПАТ «Холдингова компанія «ЕКО-ДІМ», заступник голови правління

2001-2002 – Львівська комерційна академія, старший викладач кафедри міжнародних економічних зв’язків

2001-2002 - Львівський інститут менеджменту, тренер-лектор

серпень 1992 – червень 1993 - СП „Галком Т.Е.",  економіст

серпень – вересень 1991 - Львівський медичний інститут, бухгалтер.

Автор книги «Економічна безпека держави в умовах глобальної конкуренції» (2006) та більше 35 публікацій на економічні теми.